συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ : 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, 9/11, 10.00 π.μ.


ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΡΑ!

 ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, 9/11, 10.00 π.μ.

 

Ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη του επερχόμενου χειμώνα, μας προετοιμάζουν για φτώχεια διαρκείας! Το κύμα ακρίβειας που πλήττει ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, σε συνδυασμό με την ανεργία και τον πόλεμο, δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις στις ζωές μας. Όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται. Οι απανωτές ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα (είμαστε η χώρα με το ακριβότερο οικιακό ρεύμα στην Ευρώπη) που συμπαρασύρουν εκατοντάδες είδη και υπηρεσίες, η αύξηση του κόστους στέγασης, κάνουν ακόμα πιο έντονες τις συνθήκες ανέχειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι. Το βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί, που βλέπουν τους καθηλωμένους μισθούς τους να εξανεμίζονται, ενώ οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας βιώνουν εφιαλτικές στιγμές, ιδιαίτερα όσοι καλούνται να υπηρετήσουν μακριά απ΄ τα σπίτια τους.

Όλα αυτά δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενο (όπως προσπαθούν κυβέρνηση, κεφάλαιο και διατεταγμένα ΜΜΕ να μας πείσουν), ούτε οφείλονται στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση, αν και τροφοδοτούνται σίγουρα και απ΄ αυτήν.  Αυτό που δεν λένε, αλλά το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι, είναι ότι η ακρίβεια μας χτυπούσε την πόρτα πολύ πριν την έναρξη του πολέμου. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η πανδημία ήταν ευκαιρία να αυξηθούν τα κέρδη και τα πλούτη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζόμενων. Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδιωτικοποιούν κομμάτι- κομμάτι τις δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, που εμπορευματοποιούν όλα τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά, που νομοθετούν σε όφελος των επιχειρήσεων για την αύξηση των κερδών τους, είναι υπεύθυνες για την αυξανόμενη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σε συνθήκες πανδημίας για μια ακόμη χρονιά δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας της κοινωνίας και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

 

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας με βία, τρομοκρατία και καταστολή, συμπλήρωμα και μαστίγιο της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας .Από  το χτύπημα της απεργίας και των σωματείων, με εργαλείο το νόμο Χατζηδάκη, την προσφυγή στα δικαστήρια για έκτη φορά της Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών , τις   απολύσεις και την ωμή καταστολή των απεργών , όπως της «Μαλαματίνα» , την άγρια καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίων.

Στην εκπαίδευση η Ν.Δ. υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που οδηγούν στην αποδόμηση και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στη  δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου το οποίο εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση. Η αξιολόγηση, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, αντί μονίμων εκπαιδευτικών, η Τράπεζα Θεμάτων, η Ε.Β.Ε που προωθεί η κυβέρνηση, υπηρετούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

 

Αυξήσεις στους μισθούς για να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση  απειλούν πλέον την επιβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα ψίχουλα των διάφορων τύπων επιδομάτων, όταν η μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια. Σε τραγική μοίρα βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές. Χαρακτηριστικά το 2009 ένας νεοδιόριστος, χωρίς προϋπηρεσία και παιδιά, έπαιρνε 14 μισθούς των 1.150 €, και σήμερα παίρνει 12 μισθούς των 737 € με μεγαλύτερη φορολογία και με πληθωρισμό  που τρώει τον ένα μισθό κάθε χρόνο!

 

 

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη!

Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Σε όλη την Ευρώπη ήδη ξεσπούν σοβαρές κινητοποιήσεις (πιο πρόσφατο παράδειγμα οι απεργίες στη Βρετανία και την Ολλανδία).

Στη χώρα μας η προσπάθεια της κυβέρνησης με άκρατο αυταρχισμό να βάλει στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα την περίοδο του λοκντάουν, απέτυχε.

 Ο νικηφόρος αγώνας της efood, οι ηρωικοί αγώνες στην cosco και στην Λάρκο, οι μεγαλειώδεις συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο  δικός μας μεγάλος αγώνας πέρσι ενάντια στην αξιολόγηση, επιβεβαιώνουν τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται για τη νίκη των αγώνων και για ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής. Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία αυτή τη στιγμή δείχνουν και σε εμάς το δρόμο του αγώνα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει καθολική συμμετοχή, ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικό αγωνιστικό βήμα, γεγονός σημαντικό ενός συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Νοέμβρης  να είναι ένας μήνας κλιμάκωσης κλαδικών και πανεργατικών αγώνων για να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας και να υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις, για να σταματήσουμε την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς και να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση.

 

 Διεκδικήσεις αιτήματα

 

Ÿ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου- 14ου μισθού.

Ÿ Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

Ÿ Καμία ιδιωτικοποίηση. Δημόσια δωρεάν καθολική υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, παιδεία. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).

Ÿ Διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους- τραπεζίτη.

Ÿ  Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας.

Ÿ Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά – Τοποθετήσεις με διαφάνεια  στη βάση των προτάσεων του κλάδου.

Ÿ Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία.Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση  όλων των νεοδιόριστων του 2020.

Ÿ Άμεση χρηματοδότηση τώρα της παιδείας και έκτακτο κονδύλι για τα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις  αυξημένες απαιτήσεις στη λειτουργία τους.

Ÿ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

Ÿ Μέτρα στήριξης της διαβίωσης νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο διαμονής τους.

 Ÿ Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

 Ÿ Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση –  αυτονομία της σχολικής μονάδας. Με όπλο την απεργία αποχή να σταματήσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  και την προώθηση μέτρων ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, συντονιστές).

 Ÿ Μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες, απαραίτητα υλικά, κ.ά.). Δωρεάν τέστ για όλους – Όχι στις διακρίσεις

Ÿ Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση, μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Ÿ Όχι για τους εξοπλισμούς. Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές ανάγκες.

Ÿ Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Όχι στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Ÿ Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας!

 

9   Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η   Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε !

Κ Λ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε   Τ Α    Σ Χ Ο Λ Ε Ι Α   Κ Α Ι   Π Λ Η Μ Μ Υ Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε   Τ Ο Υ Σ   Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ !


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου