συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Συνδικαλιστική Αυτονομία ΕΛΜΕ Ελευσίνας: εκλογική διακήρυξη - ψηφοδέλτιο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

(Σχήμα των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων)

 


ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Βιώνουμε μία σκληρή πολλαπλή συστημική κρίση. Με την ακρίβεια να «χτυπάει κόκκινο», τους μισθούς μας να εξαφανίζονται στο πρώτο δεκαήμερο, τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου να διαγράφεται όλο και πιο καθαρά, και την αγωνία πώς θα πληρώσουμε τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης, να μας γεμίζει με άγχος και ανασφάλεια σε μία εποχή που τα αγαθά που παράγονται ναι μεν αφθονούν αλλά μοιάζουν όλο και πιο απρόσιτα.

Η κυβέρνηση πάντως από τη μία αρκείται να μοιράζει ψίχουλα μέσω επιδομάτων και από την άλλη συνεχίζει να ξοδεύει ζεστό χρήμα για φρεγάτες, περιπολικά, «πετσωμένα ΜΜΕ» και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι μισθολογικές αυξήσεις, η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, και των σχολείων δεν τίθεται ως επιλογή. Αντίθετα η δυσοσμία του συστήματος αναδύεται όλο και πιο συχνά, με τα σκάνδαλα υποκλοπών, Πάτση, Λιγνάδη και άλλων προσώπων κοντά στο κυβερνητικό επιτελείο να συγκλονίζουν με την απαράδεκτη έκτασή τους. Όλα αυτά συνοδεύονται με ένα αμόκ καταστολής κάθε διαδήλωσης!

Για το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, αποτελεί στρατηγική επιλογή η διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ένα πεδίο εφαρμογής εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων προσαρμογής της στις ανάγκες της αγοράς με οδηγό το πολυδιαφημισμένο παραπλανητικό τρίπτυχο ιδεολόγημα: αριστεία-αυτονομία-αξιολόγηση που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, συνδεδεμένα με το ιδιωτικό κεφάλαιο, με σκληρά ταξικά φίλτρα για τους φτωχούς, που θα παράγουν φτηνό πειθαρχημένο εργατικό δυναμικό. Ένα χρόνο μετά τις δικαστικές διώξεις της απεργίας - αποχής, επιχειρείται η εδραίωση της αυτοαξιολόγησης και το ξεκίνημα της ατομικής αξιολόγησης μέσω μεντόρων – συντονιστών, ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ. Παράλληλα, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών εκλογών για τα ΥΣ στοχεύει στην παράλυση των σωματείων, την κατάργηση των ζωντανών δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών και την αντικατάστασή τους με την εικονική πραγματικότητα της ψήφου εν είδει τηλεαγοράς προϊόντων.

FΟ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Παρόλη τη «λήξη του αγώνα» από την ΟΛΜΕ, τη σκυτάλη έχουν πάρει δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που η μία μετά την άλλη κηρύσσουν απεργία – αποχή και παλεύουν με συσπείρωση σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου, όχι απλά να κρατήσουν τη φλόγα του αγώνα αναμμένη, αλλά και να καταφέρουν να μπλοκάρουν την αξιολόγηση. Κόντρα και στις δυνάμεις που μας κουνούσαν το δάκτυλο «απειλώντας μας» με μύρια δεινά – διώξεις, στερήσεις μισθού και απολύσεις... Όμως οι αγώνες ενός αποφασισμένου και ενωμένου κλάδου δεν μπορούν να νικηθούν! Η μαζική απεργία της 9-11, η συντριπτική αποχή του 75% από την παρωδία των τηλε-εκλογών στη Δυτική Αττική, είναι απτές αποδείξεις ότι το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων! Παίρνουμε δύναμη από τις μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Γαλλία, Πορτογαλία…

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ -ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στοχεύει στη μετατόπιση των ευθυνών της κρατικής εξουσίας στους εκπαιδευτικούς για προβλήματα που η ίδια δημιουργεί και αρνείται πεισματικά να λύσει. Μέσα από ένα πλέγμα αλληλένδετων διαδικασιών που συνδέουν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την απόδοση των μαθητών σε εξετάσεις τύπου Pisa, τράπεζας θεμάτων και σε συνδυασμό με την ΕΒΕ, προωθούν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους, με τελικό στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους για το κράτος. Το σχολείο γίνεται μια φθηνή επιχείρηση που θα λειτουργεί στη βάση της ατομικής ευθύνης, της λογοδοσίας και του φόβητρου της κακής αξιολόγησης για όποιον διαφωνεί. Παράλληλα αφενός η ΕΒΕ ψαλιδίζει την πρόσβαση των μαθητών των φτωχών οικογενειών στην τριτοβάθμια, αφετέρου η εξεταστική λαιμητόμος διαρκείας της τράπεζας θεμάτων που εκτός από τυποποίηση του μαθήματος θα στείλει μία μεγάλη μερίδα μαθητών μέσω της σχολικής αποτυχίας στις μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης, δηλαδή στην τζάμπα εργασία χωρίς γνώσεις και χωρίς δικαιώματα. Πρόκειται για μία σαφή επιλογή συρρίκνωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής που θα προκαλέσει τεχνητά πλεονάσματα στον κλάδο, διαθεσιμότητες, ανταγωνισμό επιβίωσης και πιθανόν απολύσεις σε συνδυασμό με την αξιολόγηση αφού «κάποιοι θα περισσεύουν»! Οι νέοι θεσμοί των μεντόρων – συντονιστών εξαντλούν τους εκπαιδευτικούς, γραφειοκρατικοποιούν τη δουλειά μας και επιδιώκουν το διαχωρισμό μας ώστε να σπάσει η ενότητά μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Συντονιζόμαστε με ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο – συντονισμός που θα οργανώσει:

·         τον αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – μέντορες – συντονιστές -ατομική αξιολόγηση.

·         έναν παρατεταμένο, πολύμορφο κι αποφασιστικό αγώνα (απεργία, συλλαλητήρια, με γονείς – μαθητές- εργατικά σωματεία κ.ά.) ενάντια συνολικά την αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική και τον νόμο Χατζηδάκη

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ!

Το σωματείο μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι: θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια συνολικά στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, αξιολόγησης, ιδιωτικοποίησης; Ή θα σιωπήσει και θα διευκολύνει τα μέτρα αναδιάρθρωσης;

·         Η ΔΑΚΕ αποτέλεσε τη φωνή της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής ιεραρχίας μέσα στο σωματείο, υποστηρίζοντας όλες τις επιλογές από τις κεντρικές (νομοσχέδια, αξιολόγηση) μέχρι τις τοπικές (πρότυπο ΕΠΑΛ, αυθαιρεσίες της διοίκησης). Δρα με στόχο το πέρασμα των επιλογών του ΥΠΑΙΘ μέσα στον κλάδο.

·         Οι ΣΥΝΕΚ έχουν «διαβεί τον Ρουβίκωνα» συντασσόμενες σε πολλές περιπτώσεις με τη ΔΑΚΕ τόσο σε επίπεδο ΟΛΜΕ όσο και σε επίπεδο ΕΛΜΕ. Διαφώνησε πέρσι με την απεργία αποχή, ενώ φέτος φέρνει εμπόδια στην πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων είτε με άρνηση να γίνουν (!) είτε θέτοντας ζήτημα απαρτίας, σε συνελεύσεις που πάντως είναι οι πιο μαζικές  των τελευταίων ετών.

·         ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ επέλεξαν μαζί την κάθοδο στις ηλεκτρονικές εκλογές, με τελικό παρονομαστή την υπεράσπιση στην πράξη των κυβερνητικών επιλογών, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία των 5 εδρών στις 9!

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

ΓΙΩΤΑ

ΠΕ02

1ο ΓΕΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΒΕΝΝΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ

ΠΕ04.04

2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΒΟΥΖΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΕ02

2ο  Γ/ΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΓΙΑΚΩΒΑΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΕ02

2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ

ΗΛΙΑΣ

ΠΕ81

1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΤΑΣΟΣ

ΠΕ04.04

1ο ΓΕΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΕ78

1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΥ

ΜΑΡΙΑ (αναπληρώτρια)

ΠΕ 03

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΕ02

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΥΘΡΩΝ

ΚΩΣΤΑΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΕ86

ΕΠΑΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕ04.01

2ο  ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΑΥΡΙΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ (αναπληρώτρια)

ΠΕ86

1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - 1ο ΓΕΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΜΠΑΡΤΖΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΕ03

1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΠΕΤΙΝΗ

ΡΑΝΙΑ

ΠΕ06

2ο  ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΝΙΚΟΣ

ΠΕ83

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΕ06

4ο Γ/ΣΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ

ΠΕ82

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΧΑΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΕ86

1ο ΓΕΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΤΙΝΑ)

ΠΕ02

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & Λ.Τ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

·         Η Συνδικαλιστική Αυτονομία προκρίνει την προσπάθεια συνεργασίας όλων των δυνάμεων που θέλουν να συμβάλλουν στην αγωνιστική ανάταση του κινήματος αλλά χωρίς το άγχος της κομματικής επιβεβαίωσης «σε όλη τη γραμμή». Με σύνθεση, συζήτηση των πρωτοπόρων δυνάμεων και όχι με πλήρη στοίχιση σε μία κομματική ατζέντα, όπου «η παράταξη θα έχει τον έλεγχο».

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΜΕ -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΣΕΕ

®     Απέναντι στην υπονόμευση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

®      Απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της διοικητικής ιεραρχίας, ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας, άσκηση αυταρχισμού, ενάντια στην αδιαφάνεια και τις διακρίσεις, τις παραβιάσεις των διαδικασιών τοποθετήσεων.

®     Για να είναι ο κλάδος ενωμένος και σε αγωνιστική δράση και στις επόμενες στροφές του αγώνα!

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΛΗΣ

ü    Αυξήσεις στους μισθούς. 1200€ καθαρά κατώτατο ΜΚ. Επαναφορά 13ου–14ου μισθού και του ωραρίου του 2013.

ü    Δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο, 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία.

ü     Κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές των βασικών αγαθών. Ενίσχυση του ΕΣΥ.

ü     Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ν.4692/20-ν.4823/21, ν. 4763/20 και ν. 4777/21 καθώς και ο αντεργατικός νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ που μετατρέπει τα σωματεία σε «σφραγίδες» στην υπηρεσία κυβέρνησης-κεφαλαίου

ü    Επαναφορά των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών και των Καλλιτεχνικών.

ü    Τεχνική εκπαίδευση αποκλειστικά στο δημόσιο, μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όχι στη συρρίκνωση των ΕΠΑΛ μέσω της μη έγκρισης των ολιγομελών.

ü    Εξοπλισμός των σχολείων, επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με χορήγηση άδειας.

ü    Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κάλυψη όλων των αναγκών από την αρχή του έτους. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών.

ü    Προσλήψεις ψυχολόγων – ΕΕΠ-ΕΒΠ -υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις σχολικές μονάδες. Κάλυψη όλων των αναγκών σε παράλληλη στήριξη – ένταξη.

ü    Κάλυψη των δαπανών μετακίνησης των εκπ/κών

ü    .Όχι στις διακρίσεις εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων!

ü    Κατάργηση ν. Κατρούγκαλου, σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσίας, σταμάτημα απαξίωσης εφάπαξ - επικουρικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ  στις  7 Δεκέμβρη Στηρίζουμε:

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Το ψηφοδέλτιο είναι ανοιχτό σε όσες / όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην ύπαρξη μαχητικής – αγωνιστικής ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου