συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ζ΄ΣΕΠΕ Θεσ/νίκης: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - Καταγγελία για τις απειλές και την απόπειρα εκφοβισμού της προέδρου του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Αριστοτέλη»


 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - Καταγγελία για τις απειλές και την απόπειρα εκφοβισμού της προέδρου του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Αριστοτέλη»

 

Το τελευταίο διάστημα συνεχώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για τις αυθαιρεσίες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εις βάρος των εκπαιδευτικών και κυρίως των πλέον επισφαλώς εργαζομένων του κλάδου, των αναπληρωτ(ρι)ών.

Μετά από σχετική καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για τις αυθαιρεσίες της ΔΙ.Π.Ε. Δράμας, η Δήμητρα Τάσσου, πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε. Αθήνας «Αριστοτέλη» και μέχρι πέρσι, πριν τον μόνιμο διορισμό της, μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιορίστων δέχτηκε επώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη Διεύθυνση Π.Ε. Δράμας. Της ζητήθηκε να αποσύρει μέχρι τη Δευτέρα την καταγγελία για τις πρακτικές της ΔΙ.Π.Ε. Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Το τηλεφώνημα έγινε στην Δ. Τάσσου γιατί το τηλέφωνό της υπάρχει ακόμα στην σελίδα του Συντονιστικού στο Facebook.

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή απειλή! Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκεται να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι συλλογικότητές τους και τα σωματεία. Στόχος τους να κυριαρχήσει ο φόβος για να σιωπήσουν όλοι/ες και τίποτα να μην έρχεται στην επιφάνεια, ώστε οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων να συνεχίζονται. Η πολιτική των απειλών και των μηνύσεων ξεκίνησε από εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα που απείλησαν και μήνυσαν εργαζόμενους που δημοσιοποίησαν καταγγελίες καθώς και τα σωματεία και τις συλλογικότητες που τους στήριξαν. Να τονίσουμε σε όλους τους επίδοξους μιμητές τους, ότι σε όλες τις περιπτώσεις το κίνημα αλληλεγγύης νίκησε! Δηλώνουμε καθαρά ότι καμία απειλή δε θα γίνει αποδεκτή και δε θα μείνει αναπάντητη.

Ως Διοικ. Συμβούλιο του Ζ' Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των αναπληρωτ(ρι)ών της ΔΙΠΕ Δράμας που κατήγγειλαν τα γεγονότα καθώς και στο πλευρό του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και δίπλα σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που τολμά και μιλά, καταγγέλλει, αγωνίζεται και διεκδικεί συλλογικά. Στεκόμαστε στο πλευρό της Δήμητρας Τάσσου, που στο πρόσωπό της εκδηλώθηκαν οι απειλές και οι εκβιασμοί! Πολύ περισσότερο όταν οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι το πιο πληττόμενο τμήμα του κλάδου, οι ελαστικά εργαζόμενες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Οι πρακτικές εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας δε θα περάσουν!

 

 

 

 

                                 Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου