συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης": Ψήφισμα στήριξης στην Κλαδική Απεργία της 17ης Μάη στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                           Αθήνα, 17-5-2022

 

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α' Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

 

Θέμα: Ψήφισμα στήριξης στην Κλαδική Απεργία της 17ης Μάη στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τα Πανεπιστήμια και οι Ερευνητικοί Φορείς υποχρηματοδοτούνται σταθερά, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται συνεχώς και οι εργασιακές συνθήκες για τους/ις νέους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, το δυναμικό που παράγει τη νέα γνώση και έρευνα εντός των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ιδρυμάτων, ελαστικοποιούνται συνεχώς. Η αύξηση της παραγωγικότητας στον κλάδο της έρευνας και η αύξηση των εργαζομένων δεν οδήγησε  σε ανάκαμψη μισθών και δικαιωμάτων. Αντιθέτως! Παρά  τις μεγαλοστομίες όλων των κυβερνήσεων για σχέδια ενίσχυσης της επιστημονικής έρευνας και το περίφημο brain gain, στην πράξη διαιωνίζεται ένα σύστημα ομηρίας χιλιάδων νέων επιστημόνων/ισσών σε εργασιακές συνθήκες απόλυτης επισφάλειας. Η μαύρη εργασία, η εργασιακή επισφάλεια, η έντονη κινητικότητα και εξάρτηση από την προκήρυξη νέων προγραμμάτων σκιαγραφούν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Έρευνα & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέλος, πολλές πτυχές της εργασιακής αυτής εκμετάλλευσης θεσμοθετούνται πλέον από την πλευρά της κυβέρνησης με τον νόμο Χατζηδάκη.

17 Μάη, ένα χρόνο από την ίδρυση του σωματείου τους, οι εργαζόμενες/οι στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προχωρούν  σε 24ωρη αποχή από το ερευνητικό, διδακτικό και τεχνικό τους έργο, ως βήμα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων, συνθηκών και αμοιβών στο ύψος των πραγματικών αναγκών που θα κατοχυρώνονται από μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) η οποία θα καλύπτει όλο το προσωπικό στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απεργιακή μέρα αποτελεί κορύφωση μιας πορείας μαζικής δημόσιας παρέμβασης του σωματείου.

Στηρίζουμε την απεργία και τα αιτήματα τω ν εργαζόμενων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

                                      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου