συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΑΑΚ/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη: Ηχηρή πτώση του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ/Πρώτη Δύναμη Ξανά με 52% το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

Ηχηρή πτώση του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ

Πρώτη Δύναμη Ξανά με 52% το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που για μια ακόμα φορά, κόντρα στην απόπειρα της κυβέρνησης να χτυπήσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα σωματεία, συμμετείχαν στη ΓΣ του Συλλόγου χωρίς άδεια, υπερψήφισαν τις προτάσεις της ΑΑΚ και στήριξαν στις εκλογές για την 91η ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ, το ρεύμα του ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών σε 1η δύναμη με 52%.

Η ηχηρή πτώση των βασικών δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ, η σταθεροποίησή τους σε πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά, αναδεικνύει την απονομιμοποίηση στη συνείδηση των εκπαιδευτικών της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Σοβαρά οφείλει να μας απασχολήσει η πτώση της μαζικότητας στις εκλογικές διαδικασίες, ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να πλήξει τα σωματεία και τη λειτουργία τους, επιδιώκει να τα μετατρέψει σε άνευρα μορφώματα κοινωνικού εταιρισμού. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συλλογικές διαδικασίες, στις ΓΣ και τις επιτροπές αγώνα, μπροστά και στις πολύ σοβαρές μάχες που έχουμε.


Από την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκλέγονται Ρέππα Ντίνα, Καβακλής Λουκάς, Τάσσου Δήμητρα με αναπληρωματικούς Πολίνα Τόλη, Χαλικιά Τατιάνα, Πετροπούλου Έλενα.
Στη ΓΣ που προηγήθηκε, καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ και υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ και αφορούσαν 1. Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης/Πρόταση αγώνα 2. Πρόταση αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και της σχολικής μονάδας 3. Για διορισμούς, κατάργηση προσοντολογίου, όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ/Στήριξη του καλέσματος του Συντονιστικού Αναπληρωτών 4. ψήφισμα για μονοετή παραμονή των νεοδιόριστων στη θέση διορισμού 5. Ψήφισμα για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ 6. Ψήφισμα για ωράριο νηπιαγωγών 7. Ψήφισμα για νόμο Χατζηδάκη 8. Ψήφισμα-καταγγελία για τις εξελίξεις στη δίκη των Σεπολίων 9. Ψήφισμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία 10. Ψήφισμα για τη δίκη της ΧΑ στο εφετείο/κάλεσμα σε συγκέντρωση 11. ψήφισμα ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών 12. Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικού Ρέππα Ντίνας.

Ως ΑΑΚ δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε στον συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων, αναγκαία προϋπόθεση για να νικήσουν οι αγώνες, στις συλλογικές διαδικασίες ώστε οι αποφάσεις να βρίσκονται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνουμε τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους, να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας.

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου