συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα υπεράσπισης του δημοσιογραφικού site Alterthess και της δημοσιογράφου Στ. Πουλημένη

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622

Email: aelmethes@gmail.com

http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη,   18 Μάη 2022

 

Προς:

·         Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ

·        ΔΔΕ  Ανατολικής Θεσσαλονίκης

·        ΔΔΕ  Δυτικής Θεσσαλονίκης

·        ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας

·         ΜΜΕ

                       

Ψήφισμα υπεράσπισης του δημοσιογραφικού site Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη

 

     Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνεταιριστικό, δημοσιογραφικό site Alterthess και στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη που αντιμετωπίζουν της εκβιαστική αγωγή του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λιάλιου και δηλώνει ότι απαιτεί την άμεση αθώωσή τους. Το μέσο και η δημοσιογράφος δημοσίευσαν ρεπορτάζ για την πρωτόδικη και στη συνέχεια τελεσίδικη καταδίκη δύο στελεχών της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» για περιβαλλοντικές παραβάσεις.  Με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα επιχειρείται η οικονομική τους εξόντωση, με απαίτηση για αποζημίωση 100.000 ευρώ, καθώς και η φυλάκιση της δημοσιογράφου.

     Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται με αυτόν τον τρόπο δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους. Ενέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της  ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και της ελευθερίας του Τύπου.

     Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου οι καταστροφικές για το περιβάλλον και τις ζωές μας επενδύσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όπως επίσης η καύση απορριμμάτων σε Χαλυβουργική και ΤΙΤΑΝ, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

     Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που συστηματικά καταστρέφεται -με την συνενοχή των κυβερνήσεων- για να κερδοσκοπούν οι έμποροι της «πράσινης» ενέργειας.

     Ιδιαίτερα στον κόσμο μας, που το περιβάλλον αποτελεί για το κεφάλαιο εμπόρευμα προς λεηλασία και οικονομική εκμετάλλευση στο όνομα μάλιστα της «περιβαλλοντικής προστασίας».

Η Σταυρούλα Πουλημένη και το Alterthess έχουν την στήριξή μας. Γι' αυτό και ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των σωματείων και των φορέων των εργαζομένων και συμπολιτών που απαιτούν την απαλλαγή τους!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                                   Αϊβαζίδης Βασίλης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου