συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά συνδικαλίστριας στο 99ο ΔΣ Αθήνας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 SITE     www.p-e-filis.gr                                                                               Άνω Λιόσια 28.05.2022

 email:   syllogosfilis@gmail.com

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

Ψήφισμα στήριξης εκπαιδευτικού

Κάποιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους ως διευθυντές καταγγέλλοντας συναδέλφους

Στο «αναβαθμισμένο» σχολείο της «αξιολόγησης» που ονειρεύονται το μόνο που θα παρέχεται δωρεάν είναι ο αυταρχισμός και οι κουκούλες!

Καταγγέλλουμε με το πιο σαφή και κάθετο τρόπο την διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιά για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής ενημέρωσης, έκφρασης, ελευθερίας και δράσης των μελών του συλλόγου «Αριστοτέλης» καθώς και για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και πρακτική. Η συγκεκριμένη διευθύντρια με δική της αίτηση διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου «Αριστοτέλης», ύστερα από την ομόφωνη καταγγελία του συλλόγου για τις «προτάσεις» της σχετικά με τη συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με τις οποίες απαγόρευε τη συμμετοχή των ειδικοτήτων και ζητούσε «…οι ημερίδες αυστηρά θα έπρεπε να γίνονται μόνο ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ».

Η διευθύντρια του 99ου ΔΣ, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων στο μέλος του συλλόγου «Αριστοτέλης», Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδής καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α' Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφισσας για ανάρμοστη συμπεριφορά. Καταγγέλλουμε  τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές καθώς και τις καταδοτικές πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς!

Σε μια μαύρη περίοδο όπου το Υπουργείο έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που απειλεί με ραβασάκια, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητ(ρι)ών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Υπενθυμίζουμε σε όλες/ους και σε κάποια από τα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας που φαίνεται ότι θρονιάστηκαν ήδη στους αξιολογικούς τους θρόνους και τρέχουν με ταχύτητα φωτός να εφαρμόσουν  κάθε εγκύκλιο που καταφθάνει από το Υπουργείο «επειδή είναι νόμος», ότι η συνδικαλιστική ελευθερία, δράση και έκφραση ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ και η παρεμπόδισή της είναι, εκτός από ηθικά απαράδεκτη και  αντισυναδελφική,  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Ο  νόμος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν χαρίστηκε από καμμιά εξουσία αλλά επιβλήθηκε στην εξουσία  με  πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων αυτού τόπου που ύψωσαν το ανάστημά τους σε κατοχικές, αντιδημοκρατικές και δικτατορικές κυβερνήσεις.

Η επίκληση διαφόρων δικαιολογιών  ώστε να μην γίνονται συνδικαλιστικές ενημερώσεις είναι φαιδρή δικαιολογία για την αμφισβήτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας σε ένα δημόσιο σχολείο που μπαινοβγαίνουν θεσμικοί παράγοντες (πρόεδροι σχολικών επιτροπών, συντονιστές εκπαίδευσης, η κυρία Υπουργός και οι παρατρεχάμενοί της) χωρίς να ακολουθείται ΚΑΝΕΝΑ υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που θεωρούνται απολύτως ασφαλείς για τους μαθητές του σχολείου τους βαφτίζονται «κίνδυνος» για τους μαθητές των διπλανών σχολείων!

Καλούμε όλες/ους τις/ους συναδέλισσες/φους να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα των σωματείων, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα τραμπουκισμού μελών των συλλόγων που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Δεν αποδεχόμαστε ότι η πολιτική μας σκέψη πρέπει να προέρχεται ΜΟΝΟ από τα κρατικοδίαιτα μεγαλοκάναλα, ότι οι τοίχοι των σχολείων μας  επιτρέπεται να καλύπτονται- με υπηρεσιακή διαταγή- ΜΟΝΟ από τις προπαγανδιστικές αφίσες των προγραμμάτων της ΕΕ.

Κρατάμε τον πολιτικό διάλογο ζωντανό και ελεύθερο, αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον έλεγχο σχολείων, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, συνειδήσεων ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.   

Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να εκδώσουν ανάλογα ψηφίσματα και να προστατεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα υπερασπίσουμε κάθε εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τους με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και πολιτικά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου