συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΕΛΜΕ Καστορίας: Σχετικά με τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών

Σχετικά με τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών



Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και ενώ το κύμα ακρίβειας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην υποχρεωτική συμμετοχή τους στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Οι βαθμολογητές, εξεταστές και συντονιστές που στελεχώνουν το Βαθμολογικό Κέντρο Κοζάνης και προέρχονται από το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς, καθώς και οι επιτηρητές και τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών των Εξεταστικών κέντρων της Π.Ε. Καστοριάς, μετακινούνται καθημερινά προκειμένου να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι, όταν η χιλιομετρική αποζημίωση για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών είναι 0,15/Km, είναι αδύνατον να καλυφθεί το κόστος μετακίνησης με τις σημερινές τιμές καυσίμων. Αν συνυπολογίσουμε δε και την φθορά του οχήματος, που κανονικά πρέπει να εμπεριέχεται στην αποζημίωση, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο εκτός πραγματικότητας είναι το ποσό της χιλιομετρικής αποζημίωσης.


Σε μία περίοδο λοιπόν που οι αποζημιώσεις για τις επιτηρήσεις αλλά και τις διορθώσεις των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι τουλάχιστον εξευτελιστικές, ο εκπαιδευτικός καλείται να αναλάβει ένα μέρος του κόστους μετακίνησης του. Επειδή θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε για τη συμμετοχή μας ή μη στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων και ειδικότερα σε αυτές που επιβάλλουν τη μετακίνηση μας στο Βαθμολογικό Κέντρο Κοζάνης, απαιτούμε:
  • να αυξηθεί η αποζημίωση μετακίνησης (οδοιπορικά - εκτός έδρας) αναλόγως του σημερινού υπέρογκου κόστους διαβίωσης και αναγκών.

  • αυξήσεις στις αποζημιώσεις των πανελλαδικών εξετάσεων (επιτηρήσεις, γραπτά, κ.ά.)

  • πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις με κάλυψη των απωλειών από όλες τις περικοπές των μνημονίων, τις αυξήσεις τιμών και τον πληθωρισμό. Να αποδοθεί το κλεμμένο Μ.Κ. Να επανέλθουν τώρα ο 13ος και 14ος μισθός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου