συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Γ' ΕΛΜΕΘεσ/νίκης : Ψήφισμα για τη βία και τους τραμπουκισμούς στη Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ Θεσσαλονίκη 16/5/2022

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


Καταγγέλλουμε τη βία και τους τραμπουκισμούς στη Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Υπερασπίζουμε τα σωματεία και τις αποφάσεις τους


Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει τις πρακτικές βίας και τραμπουκισμού του Χ. Βαϊτσίδη (Χ.Β.) και μελών της ΔΑΚΕ κατά τη διάρκεια ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ στις 4/5 που είχε ως θέμα την ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ για διαγραφή του Χ.Β. από μέλος της. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και σε όλους τους συναδέλφους που με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπίστηκαν το σωματείο και τις διαδικασίες του.

Καταγγέλλουμε τις απειλές, τους προπηλακισμούς και την πρωτοφανή επέμβαση του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της παράταξής του στη διαδικασία της ψηφοφορίας με σκοπό να αποτραπεί η πραγματοποίησή της και η διαγραφή του. Ο Χ.Β. πέταξε την κάλπη και μαζί με την ομάδα του επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, στην αντιπρόεδρο, στην ταμία, σε άλλα  μέλη του ΔΣ, καθώς και σε συναδέλφους και χτύπησε ένα μέλος του ΔΣ αποτέλεσμα αυτό να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Παρά το όργιο βίας και τραμπουκισμού που θυμίζει άλλες εποχές, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και οι συνάδελφοι της Ε ΕΛΜΕ με τη συμμετοχή τους αποφάσισαν τη διαγραφή του Χ.Β. από μέλος της Ε ΕΛΜΕ.

Επισημαίνουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ΓΣ παρευρίσκονταν εκεί εκ μέρους της ΔΑΚΕ  ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ο γραμματέας της Δ ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν τις εκτροπές και τις βιαιότητες των μελών της παράταξής τους, αντίθετα με την παρουσία τους τις ενίσχυσαν.

Καταγγέλλουμε επίσης την κλήση και την πρωτοφανή παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου, η οποία κλήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα φόβου για να μην ψηφίσουν οι συνάδελφοι. Οι εργαζόμενοι με την αποφασιστική, μαζική και ενωτική στάση τους μπορούν να ανακόψουν τη βία και την τρομοκρατία, καθώς και την παρέμβαση των μηχανισμών καταστολής στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση από τον Χ.Β. και από μέλη της ΔΑΚΕ, στο ΔΣ και τους συναδέλφους της Ε ΕΛΜΕ, καθώς και στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα που υπέστησαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου