συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκη: Αξιολόγηση τελική φάση-Υπερασπιζούμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας! Συνεχίζουμε-συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Γ' ΕΛΜΕ-Θ

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ Θεσσαλονίκη 27/5/2022

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Σύμφωνα με το νόμο 4692/20 και την τελευταία εγκύκλιο Κόπτση  που αναφέρει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση σχολείων, τα σχολεία καλούνται να τροποποιήσουν, να συμπληρώσουν ή να προσθέσουν στοιχεία σχετικά με τα σχέδια δράσης, τα οποία οι συντονιστές/στριες των ομάδων θα αναρτήσουν στην Πλατφόρμα ΙΕΠ για την αξιολόγηση σχολείων, έως 31 Μαΐου. Τα σχολεία καλούνται να κάνουν και Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης, η οποία σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, συντάσσεται και εγκρίνεται σε ειδικές συνεδριάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων και αναρτάται σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή του ΙΕΠ από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου κάθε έτους. μέχρι την Τρίτη 31/5 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά τα πεδία της Υλοποίησης και της Αποτίμησης του Σχεδίου Δράσης. Η συμπλήρωσή τους στην πλατφόρμα του ΙΕΠ γίνεται με ευθύνη των Συντονιστών εκπαιδευτικών των Ομάδων Δράσης

Μονόδρομος η απεργία - αποχή για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους!

Η σχολική χρονιά τελειώνει και ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ότι η αυτοαξιολόγηση του 2021-22 βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, ενώ στην πραγματικότητα συμμετέχουν ελάχιστοι, αφού με την απεργία αποχή συντάχθηκε  πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών και στις δυο βαθμίδες και στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωστές αυταρχικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΠΘ και το πισωγύρισμα της ΟΛΜΕ.  Το Υπουργείο γνωρίζει ότι πολλοί λίγοι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν επί της ουσίας, υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών και ακόμη λιγότεροι συναινούν ότι είναι μια διαδικασία "βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου".

Αντίθετα, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική που ακολουθεί σημαίνει: Κατηγοριοποίηση και διαχωρισμό των σχολείων, την υποβάθμιση και το κλείσιμο πολλών. Συκοφάντηση των εκπαιδευτικών για όποια παθογένεια υπάρχει στο δημόσιο σχολείου. Προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών  και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και τα σχέδια αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

22 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) , μεταξύ αυτών και η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ,έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων:

1 Να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 21 σωματεία, να απέχουμε από τις επόμενες διαδικασίες της αξιολόγησης είτε στις ομάδες δράσης, είτε στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση της αξιολόγησης. Αν στη συνεδρίαση δεν υπάρχει απαρτία, δεν εγκρίνεται η έκθεση αποτίμησης και ο Δ/ντής δε δικαιούται να ανεβάσει τίποτε στην πλατφόρμα ως απόφαση του Σ.Δ..

2.  Όλοι να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και να την καταθέσουν ομαδικά στο πρωτόκολλο του σχολείου.

 3. Η απεργία αποχή είναι διαρκής και οι συνάδελφοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να συμμετέχουν και ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί.

4. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα η οποία καλύπτει όλους/όλες.

5. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία αποχή σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και την  ΟΛΜΕ  να υλοποιήσει την απόφαση για απεργία αποχή, όπως εκφράστηκε στα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή, αλλά και στις πλειοψηφικές αποφάσεις τριών Γενικών Συνελεύσεων Προέδρων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνω\ουμε ότι συμμετέχω\ουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης( αριθμός επίδοσης εξωδίκου 2139 γ΄\3-12-2021) από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ' αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ' εφαρμογή και κατ' εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Ο\ Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ\ΟΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου