συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική Παρέμβαση: αποτελέσματα εκλογών στον Α΄ Σύλλογο Αθηνών ΠΕ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 


Χαιρετίζουμε τους/τις 417 συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Αρχαιρεσίες που με πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά δια ζώσης. Ανεξάρτητα από την εκλογική τους επιλογή, όλες και όλοι αυτοί οι συνάδελφοι εκτίμησαν το κρίσιμο επίδικο να υπερασπίσουν το σωματείο μας, τη στιγμή που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από διοίκηση-Υπουργείο-κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς, τη στιγμή που ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει στη διάλυση των συνδικάτων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής για τη συνεισφορά τους στις εκλογικές διαδικασίες σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα.

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου/αυτόνομου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την Εκπαιδευτική Παρέμβαση πρώτη δύναμη στο Σύλλογό μας. Χωρίς άδεια από τη διοίκηση, χωρίς παραχώρηση κανενός σχολικού χώρου, με τις εκλογές να διεξάγονται άψογα και αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ! Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα εκείνους/ες τους/τις συναδέλφους αναπληρωτές/τριες που συμμετείχαν ενεργά στην εκλογική διαδικασία είτε ως υποψήφιοι είτε ως συμμετέχοντες στις αρχαιρεσίες.

Μακριά από εμάς η φιλάρεσκη αντίληψη να πανηγυρίσουμε παραγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες της πολιτικής συγκυρίας που οδηγούν σε αυξημένη αποχή και στον Σύλλογό μας. Άλλωστε εμείς δεν συνηθίζουμε να πανηγυρίζουμε πάνω από καμένη γη και άδειες κάλπες όπως κάνουν άλλοι. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα αρνητικά αποτελέσματα του νόμου Χατζηδάκη στα σωματεία όλης της χώρας. Βαδίζουμε αταλάντευτα στην έμπρακτη ακύρωση του αντεργατικού νόμου. Ωστόσο, έχουμε και την υπομονή και την επιμονή και την εμπειρία να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα το σωματείο μας ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες αποτελεσματικότερα. Και θα το καταφέρουμε.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους που συνειδητά επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να εμπιστευτούν τη συλλογική τους δύναμη και τη συλλογική τους φωνή, που δεν είναι άλλη από το σωματείο τους. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, αγωνιστικές δράσεις, εκδηλώσεις, απεργίες, ΓΣ θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, να επανενταχθούν στη συλλογικότητα που ονομάζεται Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ και δίνει εδώ και δεκαετίες με συνέπεια σκληρές μάχες.

Εκτιμούμε ότι η στήριξη των συναδέλφων στην Εκπαιδευτική Παρέμβαση και η ριζική ανανέωση του σχήματός μας είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και όχι εθιμοτυπικές συμβολικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων. Για ένα κίνημα που θα ορθώνει αποφασιστικά τείχος απέναντι στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης, του ΑΣΕΠ και της αντιεκπαιδευτικής/αντιλαϊκής πολιτικής. 

Συνεχίζουμε ταπεινά αλλά αποφασιστικά, συναδελφικά και με διάθεση σύνθεσης και μετωπικής δράσης τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και στην λιτότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση. Γιατί δεν είμαστε τα τελευταία απομεινάρια μιας ρομαντικής εποχής που πέρασε, αλλά οι πρόδρομοι ενός λαμπρού μέλλοντος για τον κόσμο της εργασίας.

Τους θερμούς χαιρετισμούς μας στον υπουργό κύριο Χατζηδάκη και τον πολύκροτο αντεργατικό νόμο του. Τα συνδικάτα μια φορά δεν θα τα διαλύσει. Όπως είπε κάποτε μια Γερμανίδα επαναστάτρια: «Ήμουν, είμαι, θα είμαι». Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί και είμαστε απέναντι! Τα σωματεία μας δεν θα μπουν στον γύψο…

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου