συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Σχετικά με τη μη έγκριση - πληρωμή όλων των υπερωριών συναδέλφων του ΓΕΛ Ευκαρπίας και την πρωτοφανή τιμωρητική στάση της ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                  Θεσσαλονίκη 26/5/2022

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483/6977444398                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

 

Σχετικά με τη μη έγκριση - πληρωμή όλων των υπερωριών συναδέλφων του ΓΕΛ Ευκαρπίας και την πρωτοφανή τιμωρητική στάση της ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 

Στο ΓΕ.Λ Ευκαρπίας, ύστερα από ενημέρωση του Δ/ντή του σχολείου, για συνέχιση της αναρρωτικής του άδειας για 2ο μήνα, η Υπ/ντρια Α ' , Παππά Ολυμπία ,  αποφάσισε να ζητήσει την υλοποίηση του νόμου 1566/85, που προβλέπεται για την αναπλήρωση του Δ/ντή και της θέσης του Υπ/ντή που προέκυψε. Απευθύνθηκε στη Δ/νση Β/βμιας  και αφού η Δ/νση υποστήριξε πως δε διέθετε το ανάλογο προσωπικό για την κάλυψη των κενών, ζητησε να δρομολογηθεί η νόμιμη διαδικασία που αφορά το επίδομα θέσης και την έγκριση υπερωριών ,που προκύπταν από την μείωση του ωραρίου τους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

 Η διοίκηση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης θέλησε αρχικά να αποφύγει ακόμα την τυπική ανάθεση υπερωριών . Ξεκίνησε με την προτροπή ΄΄ Αφήστε το έτσι , σε λίγο έρχεται το Πάσχα΄΄, ακολούθησε η παραπομπή τους από τον "Άννα στον Καϊάφα" για την εξεύρεση λύσης , μεταθέτοντας προφορικά την ευθύνη στους συναδέλφους αντί να βρουν ως όφειλαν αυτοί.

Στη συνέχεια και  ύστερα από την πίεση των συναδέλφων για την υλοποίηση των νόμιμων διαδικασιών, προχώρησαν χρονοτριβώντας στην ενημέρωση και αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων. Το "ροκάνισμα" του χρόνου είχε  ως αποτέλεσμα την όχι τυχαία καθυστέρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών ( πρακτικό συλλόγου\  καθυστερημένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και ανάρτησης στο ΕΡΓΑΝΗ) για να φθάσουμε στην έγκριση τελικά από το νόθο ΠΥΣΔΕ 2 ωρών !! υπερωριακής απασχόλησης  αντί για 15-για κάθε μία από τις δύο συναδέλφισσες. 

Η όλη εξέλιξη ,όχι μόνο αποτελεί εμπαιγμό για τις  συναδέλφισσες , αλλά εγείρει  υπόνοια για μεθόδευση εκ μέρους της διοίκησης, αφού  ήταν γνωστή στην υπηρεσία , η άδικη για τους συναδέλφους, σύμφωνα με το νόμο μη αναδρομική ισχύς έγκρισης των υπερωριών. Αντί να διασφαλίζει και να επιβλέπει στο γρήγορο ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να πληρωθούν όλες οι ώρες της υπερωριακής απασχόλησης , δρομολόγησε με τις ενέργειες της τον εμπαιγμό της έγκρισης των 2 ωρών υπερωριών. 

Με παρέμβαση της η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ δύο φορές στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΉς Θεσ\νίκης, κα. Κεχαϊδου Χρ, τη δεύτερη μαζί και με την συνάδελφο, αφού αναφέρθηκε στην ευθύνη της διεύθυνσης που με τις ενέργειες της  δε φρόντισε να εξασφαλίσει τις έγκαιρες προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων, την αποπληρωμή όλων των ωρών υπερωριακής απασχόλησης , την έγκριση της έντασης των συναδέλφων. Επίσης  κατήγγειλε ως  εκδικητική διάθεση τιμωρίας την αποπομπή από την ίδια της συναδέλφου από τη Λ.Ε. των εξετάσεων. Η ΔΔΕ κρύφτηκε πίσω από το γράμμα του νόμου , που η ίδια δε φρόντισε έγκαιρα να τηρηθεί , για μας πείσει πως πρέπει να αποδεχτούμε να μην πληρωνόμαστε τις ώρες της υπερωριακής μας απασχόλησης , δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με τη μη έγκαιρη  εξασφάλιση των αναγκαίων ενεργειών της διοίκησης και τις δικές της ευθύνες ,   δεν απάντησε θετικά σε κανένα από τα αιτήματα μας .

Τελικά το νόθο ΠΥΣΔΕ, όχι μόνο απάντησε αρνητικά στην ένσταση των συναδέλφων, για την αναδρομική έγκριση των υπερωριών, επικαλούμενο τη νόμιμη διαδικασία, που το ίδιο δεν φρόντισε με τη λειτουργία του να τη συγχρονίσει, αλλά η ΔΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ. προχώρησε σε μια πρωτοφανή αντισυναδελφική, τιμωρητική στάση, απαιτώντας  από τον Δντ/η του σχολείου  τηλεφωνικά ( ατυχώς για αυτήν, η καταγγέλλουσα, ήταν παρούσα στη συνομιλία) μετά την επιστροφή του, την αποπομπή της κα. Παππά από την θέση της Γραμματέα της Λ. Ε. των Πανελλαδικών εξετάσεων!

 Η στάση της αυτή πήρε την πρέπουσα απάντηση από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζήτησαν  γραπτώς να εξαιρεθούν και αυτοί από την Λ. Ε. των εξετάσεων. Ωστόσο η Δ/ντρια Β/θμιας έκανε πράξη την αποπομπή της συναδέλφου από τη Λ.Ε. , προσθέτοντας και την άλλη συνάδελφο, που είχε τη θέση της βοηθού γραμματέα της Λ.Ε του ΓΕ.Λ. Ευκαρπίας, η οποία έκανε μαζί της την ένσταση, αξιολογώντας έτσι τιμωρητικά  τους καθηγητές που διεκδικούν την αυτονόητη αμοιβή της εργασίας τους !

Καταγγέλλουμε τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσ\νίκης για τις  ενέργειες της ,με τις οποίες  οδήγησε στη μη έγκριση 13 ωρών υπερωριακής απασχόλησης στις συναδέλφισσες του ΓΕΛ Ευκαρπίας καθώς και για αντισυναδελφική, τιμωρητική στάση απέναντι τους με την αποπομπή τους από τη Λ.Ε. των εξετάσεων. 

ΥΠΑΙΘ και διοίκηση στα πλαίσια της δημοσιονομικής "πειθαρχίας" και της  με κάθε τρόπο μείωσης του κόστους εργασίας, όχι μόνο δεν προχώρησαν στις αναγκαίες προσλήψεις  για την κάλυψη των κενών, όχι μόνο επιδόθηκαν τη φετινή χρονιά σε  αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών , αλλά εξασφάλισαν με τις σχετικές εγκυκλίους και τον τρόπο  για τη μη πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης, εγκαινιάζοντας θεσμικά την απλήρωτη εργασία!!

Οι εκπαιδευτικοί που έχουμε χάσει 5 ολόκληρους μισθούς τα τελευταία 11 χρόνια., που προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό  στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο  που χάρη στο φιλότιμο και την αγάπη μας  για την εκπαίδευση στήριξαμε και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές μας, δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν , δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε, δεν θα είμαστε και πάλι εμείς τα θύματα   για να τροφοδοτεί κράτος και κυβέρνηση τα κέρδη των λίγων.   Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ και  τη Δ/νση Β/θμιας , όχι μόνο την αυτονόητη υλοποίηση των αιτημάτων μας  που αλλά και την ολόπλευρη στήριξή μας 

Απαιτούμε απο ΔΔΕ και ΥΠΑΙΘ

- Καμία ώρα απλήρωτη. Όχι στις μεθοδεύσεις ΥΠΑΙΘ - ΔΔΕ για απλήρωτη εργασία. 

 -Άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων. Κατάργηση -τροποποίηση των σχετικών εγκυκλίων.-  Αναδρομική ισχύ στην έγκριση- πληρωμή των υπερωριών 

-  Αυξήσεις τώρα στους μισθούς και τις συντάξεις

-Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες .  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί και προσλήψεις για την

κάλυψη όλων των κενών.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου