συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι): Για την επαναφορά διαγωνισμού ΑΣΕΠαλλαγή συστήματος διορισμών-προσλήψεων

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ!
Με διαρροές στον επίσημο Τύπο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ μηχανεύεται για μια ακόμη φορά την αλλαγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων, βαφτίζοντας τη βαρβαρότητα «διαφάνεια» και «αξιοκρατία». Πιο συγκεκριμένα, επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη τη διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από το 2023 κι έπειτα, η επιτυχία στον οποίο θα αθροίζεται στον ατομικό μας φάκελο προσόντων για μια θέση στον ήλιο της χρόνιας ελαστικής εργασίας. Με λίγα και απλά λόγια, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις δεκάδες εξετάσεις που ακολούθησαν για την κτήση του πτυχίου μας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο διατηρεί ατόφιο το προσοντολόγιο Γαβρόγλου --δηλαδή 4-5 χρόνια προπτυχιακών σπουδών, 2-3 μεταπτυχιακών, 5-6 χρόνια για την λήψη διδακτορικού τίτλου, 2-3 χρόνια για πάσης φύσεως επιμορφωτικά σεμινάρια, διπλώματα ξέων γλωσσών και ECDL από την τσέπη μας πάντοτε- αλλά και «αποφασίζει και διατάζει» να ξαναγυρνάμε και ως διαγωνιζόμενοι στην πίσω πλευρά των θρανίων σε έναν διά βίου εξευτελισμό εξετάσεων με την προοπτική της εννεάμηνης σύμβασης στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πάντοτε σαν να είμαστε αριθμοί σε πίνακες-κινούμενη άμμο, με μια βαλίτσα στο χέρι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, οικονομικά και ψυχολογικά εξαντλημένοι, ενώ αναπληρώνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, δεδομένων των 30.000 σχεδόν συνταξιοδοτήσεων καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών από το 2010 κι έπειτα.
Σε αυτές τις συνθήκες διαμηνύουμε στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι δεν θα ανεχτούμε άλλες ατελείωτες θυσίες για ένα μέλλον εργασιακής ανασφάλειας, περιπλάνησης και διορισμών με το σταγονόμετρο. Στον αντίποδα του «νέου σχολείου» με υλικά τις αιματηρές περικοπές, τους ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, τις εφήμερες δεξιότητες και την εργασιακή αναξιοπρέπεια, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα αναφαίρετα δικαιώματά μας: μια μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας σε ένα ουσιαστικά δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς, με παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και γενναίες δαπάνες.

 ΔΕΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 ·         Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και αποκατάσταση της κανονικής ροής διορισμών κάθε χρόνο βάσει συνταξιοδοτήσεων (1:1) και των νέων αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών.

·         Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων μας. Το πτυχίο μας να αποτελεί την μόνη προϋπόθεση διορισμού, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας. Κάτω το προσοντολόγιο Γαβρογλου.

·         Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, αποκλειστικά για την κάλυψη των έκτακτων λειτουργικών κενών, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εννεάμηνη άδεια μητρότητας. Κατάργηση του θεσμού αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και των δουλοκτητικών τριμήνων συμβάσεων.

·         Λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων συναδέλφων: επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας, μείωση του αριθμού των μαθητών/-τριών ανά τάξη, επαναφορά όλων των ειδικοτήτων που εξοβελίστηκαν από τα νέα αναλυτικά προγράμματα, έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και επαναφορά της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις.

·         Επίδομα ανεργίας για όλους και όλες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί το απαράδεκτο πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης ανεργίας στην τετραετία.


 Το ΔΣ

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου