συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Συναδέλφισες/οι,

 

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συνεχίζοντας και επιμένοντας στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διαβάθμισή του, μέσω της αξιολόγησης, έχει κηρύξει απεργία – αποχή  από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, με εξώδικη γνωστοποίηση που κατέθεσε στο ΥΠΑΙΘ και στην ΔΔΕ Α΄ Αθήνας στις 11/1/2022.

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τέλος Μαΐου καλούνται οι συντονιστές/στριες των ομάδων να αναρτήσουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης και οι σύλλογοι διδασκόντων σε ειδικές συνεδριάσεις προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αυτές. 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή του σωματείου μας, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Καταθέτουμε τη σχετική δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή, ομαδικά ή ατομικά στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ανάρτησης της αποτίμησης των σχεδίων δράσης και τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Επισημαίνουμε ότι ήδη έχουν προκηρύξει νέα απεργία αποχή 22 πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία που είναι σε νόμιμη ισχύ και δεν έχει προσβληθεί δικαστικά από το ΥΠΑΙΘ για να κριθεί παράνομη. Σταθερά απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα απεργία αποχή.

 

Ο αγώνας μας αφορά την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου που βρίσκεται σε κίνδυνο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ!


Επισυνάπτουμε επίσης τη Δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή και τα βήματα για την υλοποίηση της, που είχαμε στείλει στις 15/1/2022



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου