συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Σχετικά με τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση των σχεδίων δράσης

Συνάδελφοι,

Η A΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας συνεχίζοντας και επιμένοντας στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διαβάθμισή του μέσω και της "αξιολόγησης της σχολικής μονάδας", στην τελευταία Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ (2-4-2022) κατέθεσε πρόταση, μαζί με πολλές άλλες ΕΛΜΕ, για προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής με απόφαση απλής πλειοψηφίας (50%+1) των Προέδρων. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή είχε δεσμευτικό χαρακτήρα για το ΔΣ της ΟΛΜΕ, δεν υπήρξε αποδοχή από την πλειοψηφία του ΔΣ.

Η ΕΛΜΕ μας, όπως είναι γνωστό,  καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, μετά την 16η/10/2021, κήρυξε κυλιόμενες στάσεις εργασίας ώστε να μην συμμετάσχουν οι συνάδελφοι σε συνεδριάσεις ομάδων κλπ.

Καθώς (σύμφωνα με τον νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων) μέχρι τέλος Μαΐου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι σύλλογοι διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους Συντονιστές των ομάδων, η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας  έχει προκηρύξει κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για την κάλυψη των συναδέλφων στην αποχή τους από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.


Το ΔΣ
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου