συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γ Ε:ΛΜΕ Θεσ/νίκης : Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                                                                           Θεσσαλονίκη 14/5/2022                    

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Κάτω τα χέρια από την απεργία μας!

Να κηρύξουν τώρα νέα απεργία ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ 

 H Γ΄ΕΛΜΕ-Θ έχει σε ισχύ κηρυγμένη στάση εργασίας(από 3-5-2022) για την Τετάρτη 18/5

Τετάρτη 18/5 στις 8.00π.μ. όλοι/όλες στη συγκέντρωση έξω από το 1ο γυμνάσιο Πολίχνης 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΠΡΩΤΑ/ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΝΟΙ/ΕΣ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Τρομαγμένο το υπουργείο από την απόλυτη απονομιμοποίηση της πολιτικής του στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και της κοινωνίας, καταφεύγει στο μοναδικό όπλο που ξέρει να χρησιμοποιεί, τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων. Προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την 3ωρη στάση εργασίας των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 18/5 ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, στις εξετάσεις PISA. Επιδιώκει για μια ακόμα φορά επικαλούμενο τον νόμο Χατζηδάκη, με  την καταστολή και τον αυταρχισμό, να καταλύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, δικαίωμα που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες βαμμένους με αίμα! 


Ο αυταρχικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά! Παράνομη είχε βγάλει την στάση εργασίας που είχε πάρει απόφαση η ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις στα πρότυπα, παράνομη την Απεργία – Αποχή των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση. Παράνομες οι απεργίες της COSCO, των ταχυμεταφορέων στην Απεργία του Οκτώβρη.

Σήμερα απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή της να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από το δωρεάν δημόσιο σχολείο, μπροστά στην απόφασή της να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς τους αποκλεισμούς με τα εξεταστικά φίλτρα της Pisa, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, της πρόσφατης μείωσης των εισακτέων κατά 10.000. 

Ξέρουν πολύ καλά πως οι εξετάσεις PISA σε 300 δημοτικά και 300 Γυμνάσια , δεν είναι αθώες!Αποτελούν την αφετηρία μιας επιχείρησης καθολικής εφαρμογής του μορφωτικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.Γι αυτό στη μαζική, συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της προώθησης τους  απαντούν  με την ποινικοποίηση των αγώνων.Θέλουν να καταστείλουν κάθε απεργία κι αγώνα που βάζει φραγμό και αμφισβητεί την   αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΟΟΣΑ, της  διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, με στόχο το επιχειρηματικό σχολείο.


Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν! Ο ν. Χατζηδάκη θα καταργηθεί!

 Η απόφασή τους να ξαναστείλουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ενεργοποιώντας τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη δείχνουν ότι η καταστολή, ο φόβος, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών θα βρίσκονται από δω και στο εξής συνεχώς στην ημερήσια διάταξη, επιχειρώντας να διαμορφώσουν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα. 

Να αντισταθούμε, γιατί δε γλιτώνει κανείς από την καταιγίδα της Λερναίας Ύδρας των αντιεκπαιδευτικών αντικοινωνικών αποφάσεων της Κυβέρνησης, του συστήματος, που καταστρέφει ό,τι δημόσιο και δωρεάν υπάρχει από την εκπαίδευση και την υγεία, μέχρι τον φυσικό πλούτο και όσα μας δίνουν ζωή. Γιατί σύμφωνα με τον ν. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διεκδικούν, ούτε καν να σκέφτονται να αντιδράσουν!


Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά 

Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, το σχολείο της κριτικής σκέψης, ενάντια στις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα


Απέναντι στην αντιδραστική εξέλιξη και την επίδειξη πυγμής:

  • Καλούμε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε κήρυξη νέας απεργίας για την Τετάρτη 18/5 

  • Υπενθυμίζουμε ότι η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  έχει για τις 18/5 κηρυγμένη στάση εργασίας που καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς.

  • Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλλουν και αυτοί στη κατάργηση των εξετάσεων της Pisa. Καμία συμμετοχή μαθητή/τριας σ'αυτές.

  • Καλούμε τα συνδικάτα, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των κλάδων να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των εκπαιδευτικών, να γενικεύσουμε τώρα την εργατική αντίσταση. Η  αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και της κοινής δράσης  είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

 Να σηκώσουμε το μπόι της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Δε θα γίνουμε σκυφτοί, άβουλοι, υποταγμένοι! 

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλων μας!


Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο! Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου