συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Ριζοσπαστική Κίνηση: Λέμε όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι σύλλογοι ο λαγός για την εφαρμογή του πιο ανιδραστικού νόμου και να βάλουν τα σωματεία μας στο γύψο.

                                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

                 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ

   Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝOYN ΟI ΣΥΛΛΟΓΟI  Ο ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛOYN ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΥΨΟ.

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

 

Η άγρια επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στα σωματεία και τα εργασιακά δικαιώματα έχει τα χαρακτηριστικά εποχής χούντας. Ο νόμος Χατζηδάκη (που χρησιμοποιήθηκε ενάντια στην απεργία αποχή και στις εξετάσεις PISA) περιλαμβάνει ηλεκτρονική ψηφοφορία, προσωπικό ασφαλείας στα σχολεία, απαγορεύσεις απεργιών, ηλεκτρονικό φακέλωμα.  Βάζει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων,  στα εργασιακά  και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Σε ελάχιστους  Συλλόγους και στη Θεσσαλονίκη, ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ ως οι καλύτεροι πλασιέ του αντεργατικού νόμου, "αποφασίζουν" να γίνει σε εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη η ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, τάχα για να είναι διασφαλισμένοι και αναγνωρισμένοι οι Σύλλογοι, λες και οι εκατοντάδες  Σύλλογοι που μέσα στο 2022 έκαναν εκλογές μόνο δια ζώσης δεν αναγνωρίστηκαν!  Ή η τεράστια πλειοψηφία -σχεδόν όλοι- που θα κάνουν τώρα εκλογές ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δε θα αναγνωριστούν.

ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ που όλο το προηγούμενο διάστημα με πρόσχημα την πανδημία αδρανοποίησαν πλήρως τους συγκεκριμένους συλλόγους και τους  μετέτρεψαν σε ανύπαρκτο συλλογικό όργανο υπεράσπισης των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων, τώρα επιχειρούν να τους οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση, στην υποταγή τους στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια και να τους  ελέγξουν παρέα με τη Διοίκηση μέσω της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αυτός είναι ο ορισμός του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού χωρίς αστερίσκους, που φτάνει στο ακραίο σημείο να αγνοεί ακόμα και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ που επί λέξει γράφει: «Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμε».  

Θυμίζουμε πως το συνδικαλιστικό κίνημα (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ -ΑΔΕΔΥ), είχε όλο το προηγούμενο διάστημα εκφράσει την  αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δηλώνοντας:  

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία με την δικαιολογία της ύπαρξης του κορονοϊού εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

Απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες,

• χτυπήματος των σωματείων και των συνδικάτων, και διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων,

• χτυπήματος της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.

• ελέγχου των σωματείων και των αποφάσεών τους,

• αποδυνάμωσης των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές».

            Στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των  συλλόγων που αποφάσισαν και ηλεκτρονικές εκλογές εκτός όλων των άλλων θέσαμε έντονα τα σοβαρά ζητήματα διαβλητότητας που εγείρονται με την ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί δεν διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία, δίνεται η δυνατότητα για το εντελώς παράτυπο της αλλαγής ψήφου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι κάποιος είναι μόνος του την ώρα που ψηφίζει, και οι εκλογείς υπόκεινται στον κίνδυνο να τους ασκηθούν κάθε λογής πιέσεις για να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο. Τέλος αναφερθήκαμε και καταθέσαμε τα σοβαρά ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων που καταγγέλλονται από πολλές μεριές. Ενημερώσαμε για την κατάθεση προσφυγής της ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για τη μη διασφάλιση τους με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

            Η επιμονή τους να κάνουν ηλεκτρονικές εκλογές είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιλέγουν καν το διαβόητο ΖΕΥΣ του Υπουργείου Εργασίας, που ακόμα και σ΄ αυτό έχουν παρατηρηθεί και καταγγελθεί νοθείες, αλλά  ιδιωτικές πλατφόρμες που δε δίνουν καμία εγγύηση και δε μπορούν  να διασφαλίσουν καμιά ταυτοπροσωπία και όλες δραστηριοποιούνται στο σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει πως πραγματικά λειτουργούν και ποιος ελέγχει τι.

Οι ελάχιστες αποφάσεις των Δ.Σ. για ηλεκτρονική ψηφοφορία έρχονται να υλοποιήσουν τον αντεργατικό και αντιδημοκρατικό  νόμο Χατζηδάκη, είναι κόντρα στις αποφάσεις των άλλων συλλόγων τοπικά και πανελλαδικά που έχουν αποφασίσει εκλογές μόνο δια ζώσης και τα μέλη της ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ στους συγκεκριμένους συλλόγους έχουν μεγάλες ευθύνες στην κυβερνητική προσπάθεια υπονόμευσης του συνδικαλιστικού κινήματος.  

            Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – Ριζοσπαστική Κίνηση θα κάνουμε  κάθε προσπάθεια για τη διαφύλαξη των  καταστατικών των Συλλόγων - της ΔΟΕ και θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να πάρουν την υπόθεση της ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του ν. Χατζηδάκη στα χέρια τους.

Κανείς συνάδελφος καμιά συναδέλφισσα να μη δηλώσει συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και να ακυρώσουμε στην πράξη αυτή την απαράδεκτη "απόφαση".

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή με ψήφο δια ζώσης και διαπίστωση ταυτοπροσωπίας καθώς αυτή είναι η μόνη διαδικασία που εγγυάται έγκυρες και αδιάβλητες εκλογές.

ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  - ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου