συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Αγων. Παρέμβαση Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο εκλογών 20ού συνεδρίου ΟΛΜΕ

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν το DNA του Δημόσιου Σχολείου

            Το τοπίο στη Δημόσια Εκπαίδευση αλλάζει ριζικά και προς πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να «δοκιμάσει» στο σώμα του πολύπαθου Δημόσιου Σχολείου τα πιο αντιδραστικά και νεοφιλελεύθερα σχέδιά της, όλες τις πάγιες απαιτήσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ. Το παρατεταμένο lockdown, από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια παγκοσμίως, σε συνδυασμό με το εγχείρημα της «τηλεκπαίδευσης» αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στη μόρφωση της νέας γενιάς, στην κοινωνική και ψυχο-συναισθηματική ωρίμανση της. Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες, αποδείχθηκε περίτρανα πως η ζωντανή εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη! Η πολυδιαφημιζόμενη «τηλεκπαίδευση» είναι ένα ακόμα εργαλείο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς στη μόρφωση, που υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση, ενώ απαξιώνει την παιδαγωγική πράξη. Ταυτόχρονα ανατρέπει τους όρους παροχής της εργασίας από τους εκπαιδευτικούς αφού υποχρεώνονται να μετατρέπουν τα σπίτια τους σε εργασιακούς χώρους χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό τους.

            Οι νόμοι που ψήφισε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ μέσα στο διάστημα αυτό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, γυρίζουν το Δημόσιο Σχολείο πολλές δεκαετίες πίσω.  Ο νόμος για την τεχνική εκπαίδευση, η αξιολόγηση και η «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθώς και όλο το αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο των νόμων «Κεραμέως» ξεθεμελιώνουν τη Δημόσια Εκπαίδευσηεντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς της νέας γενιάς από τη μόρφωση, προωθούν την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανοίγουν την πόρτα για την επέλαση των ιδιωτών και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Διαμορφώνουν ένα καθεστώς αντιδραστικό και αυταρχικό με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα. Η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και η τρομοκρατία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η καθημερινή πίεση στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς εντείνεται, όπως επιβεβαιώνουν και τα απανωτά έγγραφα «Κόπτση» με τα οποία ζητά επιτακτικά «να βγει η ύλη» για να μην θιχθούν οι «ιερές αγελάδες» των εξετάσεων και η χρυσοπληρωμένη «Τράπεζα Θεμάτων».

            Κομβικό ρόλο στην πολιτική της συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου παίζει η διαβόητη «ελληνική PISA». Μέσα από αυτό τον αντιδραστικό θεσμό επιδιώκουν να φορτώσουν στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις διαχρονικές συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Θέλουν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα ως μετρήσιμο μέγεθος και να τα συνδέσουν άμεσα με την αξιολόγηση σχολείων και ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για να μειώσουν τις προσδοκίες των μαθητών ωθώντας τους προς την κατάρτιση (ΕΣΚ) . Αποθεώνουν τις δεξιότητες και τον ανταγωνισμό έναντι της ολόπλευρης και ουσιαστικής μόρφωσης της νέας γενιάς. Οι εξετάσεις PISA δεν είναι αθώες!

            Οι 11.700 διορισμοί της περασμένης χρονιάς αποδεικνύονται σταγόνα στον ωκεανό των 40.000 – και πλέον – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τα αμέτρητα κενά στα σχολεία! Παράλληλα οι εργασιακές μας σχέσεις μετατρέπονται σε λάστιχο. Για άλλη μια φορά – κατά την προσφιλή της τακτική – η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να παγιώσει νέες ελαστικές μορφές εργασίας (3μηνήτες εκπαιδευτικοί), γενικεύοντας το καθεστώς της επισφαλούς εργασίας στην εκπαίδευση.

            Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε σπουδαίους και μαζικούς αγώνες όλη αυτή την περίοδο διεκδικώντας «Ανοιχτά και Ασφαλή Σχολεία», μετατρέποντας σε κουρελόχαρτο τις κάμερες στην τάξη. Η μεγαλειώδης μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, με την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, παρά την υπονόμευση από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις, εκφράζει τη συνολική καταδίκη και απόρριψη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής! Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, πρέπει να συνεχιστεί ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ήττας και της υποταγής.

 

     Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ συνώνυμο της υποταγής! Δεν αποδεχόμαστε δοτές διοικήσεις στην Ομοσπονδία! 

            Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ομοσπονδία όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία συγκρούστηκαν δύο πολιτικέςΑπό τη μια η πολιτική και η γραμμή των μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας – Παιδείας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Από την άλλη η γραμμή του συμβιβασμού, της συνθηκολόγησης, του «μένουμε σπίτι» και του «μετά θα λογαριαστούμε» που, με πρόσχημα την πανδημία, πρόσφερε πολύτιμα στηρίγματα στην πολιτική της κυβέρνησης.

            Από κοινού οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, πιστές στην κοινή γραμμή των κομμάτων τους έχουν να επιδείξουν «πλούσιο» έργο!

ü  Συναίνεσαν και υποτάχθηκαν πλήρως στο συνδικαλιστικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, βάζοντας ανάχωμα στην πραγματοποίηση αρχαιρεσιών στις ΕΛΜΕ, στην υλοποίηση του Συνεδρίου στο χρόνο που όφειλε να γίνει (Ιούλιος '21). Αποτελεί μέγιστο αντιδημοκρατικό ατόπημα η κοινή απόφαση να σύρουν την ΟΛΜΕ στο Πρωτοδικείο ζητώντας τον αυτοδιορισμό τους!

Μαζικός και παρατεταμένος αγώνας – κόντρα στο συμβιβασμό,

τη συνθηκολόγηση και την ηττοπάθεια

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση με τη δράση και τη στάση μας όλη αυτή την περίοδο προτάξαμε τη γραμμή του ασυμβίβαστου και μαζικού αγώνα με όχημα τα σωματεία μας και τη συντονισμένη δράση τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας – Παιδείας, κόντρα στον αυταρχισμό, την καταστολή και την τρομοκρατία, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

ü  Εδώ και τρεις δεκαετίες έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά σε όλους τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση, εξοπλίζοντας το εκπαιδευτικό κίνημα με ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά επιχειρήματα, σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις εκείνες που φανερά ή συγκαλυμμένα προωθούσαν την εφαρμογή της. Συμβάλλαμε αποφασιστικά στη μαζική κινητοποίηση του κλάδου και τη συμμετοχή του στην απεργία – αποχή, καλώντας αποφασιστικά σε συνέχισή της παρά την κυβερνητική καταστολή!

ü  Συγκρουστήκαμε με το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown καλώντας τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και αρχαιρεσίες αποκλειστικά με ζωντανό τρόπο κόντρα στο ν. «Χατζηδάκη».

ü  Καταγγείλαμε την απαράδεκτη αντιδημοκρατική εκτροπή των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ, δεν συναινέσαμε με το δικαστικό διορισμό μας και αποχωρήσαμε από τη δοτή διοίκηση!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, γεννημένες και σφυρηλατημένες μέσα στους μεγάλους πανεκπαιδευτικούς αγώνες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών παλεύουμε σταθερά για τον ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό των σωματείων μας! Για την αναζωογόνηση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών, για να γίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία όπλο των εκπαιδευτικών απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων, της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Για να γίνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία ασπίδα υπεράσπισης του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς! Για την αγωνιστική συμπόρευση και το συντονισμό όλων των σωματείων και συνδικάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου!

Μπροστά στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ πρέπει τα πράγματα να πάνε αλλιώς! Να σπάσει το απόστημα και να ηττηθούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καθηλώνουν τον κλάδο, επιβάλλουν την ηττοπάθεια και τη συνθηκολόγηση! Να ενισχυθεί η γραμμή του αγώνα και της ανασυγκρότησης των σωματείων με όρους μαζικούς και ταξικούς!

 

 

                          Αντιπολεμικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα

            Το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022, με ένα χρόνο καθυστέρηση, διεξάγεται μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος που ξεκίνησε με την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και υποδαυλίζεται από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο. Αποτελεί καταλύτη πολύ αντιδραστικών εξελίξεων τόσο για το λαό μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου και τη χρήση πυρηνικών

            Είναι επιτακτική ανάγκη το εκπαιδευτικό κίνημα να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος που θα καταγγείλει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και τα ακραία επιθετικά σχέδια των πολεμοκάπηλων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Που θα απαιτήσει να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών και την αποχώρηση όλων των στρατών από τη χώρα. Που θα καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και θα απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ και το σταμάτημα αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού. Που θα ανοίξει το δρόμο για να κλείσουν όλες οι βάσεις και να φύγουν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.  Η πραγματική ειρήνη και φιλία των λαών οικοδομείται πάνω στον αγώνα ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών! 

Να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας – ακρίβειας – λεηλασίας!

            Η σαρωτική φτώχεια και τα απανωτά κύματα της ακρίβειας που λεηλατούν εδώ και μήνες τα εισοδήματά μας, βάζουν σε δεύτερο φόντο την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι παρούσα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ολομέτωπη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου που λεηλατεί βάναυσα το λαό μας με στόχο την αύξηση των κερδών του. Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά.

            Και ενώ ο μισθός δεν φτάνει ούτε για το δεκαπενθήμερο, η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά εξαγγέλλει ψευτομέτρα δήθεν οικονομικής ανακούφισης, αντί για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξειςδίνει ψίχουλα στον κατώτατο μισθό και φιλοδωρήματα πείνας.

            Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση ως εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: Ως πότε θα ανεχόμαστε να ζούμε με μισθούς φτώχειας; Είναι ο καιρός να απαιτήσουμε να ζούμε από την εργασία μας με αξιοπρέπεια! Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Να επανέλθουν τώρα ο 13ος και 14ος μισθός! Με όχημα τα σωματεία μας να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας! 

Ο αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία επίκαιρος όσο ποτέ!

            Δυόμισι χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας μένουν πίσω οι εκατόμβες των θυμάτων και ένα ρημαγμένο και χρεοκοπημένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μοναδικός υπαίτιος για την κατάσταση αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όσες δυνάμεις τη στήριξαν ή την ανέχθηκανΟ αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό γίνεται επίκαιρος όσο ποτέ

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες!

            Παράλληλα η πανδημία αποτέλεσε για την κυβέρνηση της ΝΔ «χρυσή» ευκαιρία για να καταπατήσει βάναυσα τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

            Το αντιδραστικό – αντεργατικό τερατούργημα του ν. «Χατζηδάκη» που επέβαλε η κυβέρνηση τον Ιούνη του 2021 αποτελεί σημείο τομής για ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρίζει το ρολόι της ιστορίας σχεδόν 150 χρόνια πίσω στις συνθήκες του πιο μαύρου εργασιακού μεσαίωνα αφού καταστρατηγεί το 8ωρο που κατέκτησε η εργατική τάξη με αγώνες και αίμα, τις συλλογικές συμβάσεις, θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Με το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» τα συνδικάτα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση, ενεργώντας για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ και της εργοδοσίας, επιδιώκει να θέσει τα συνδικάτα κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές ΓΣ – εκλογές κλπ) να τα χειραγωγήσει και να τα υποτάξειΝα θέσει «εκτός νόμου» την απεργία, το ύψιστο όπλο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες!

            Η καθολική απόρριψη των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και η μαζική αποχή από τη φαρσοκωμωδία των εκλογών για τα Υ/Σ ράγισε τη «βιτρίνα» της κυβερνητικής πολιτικής, επιβεβαίωσε την καθολική αποδοκιμασία του κλάδου, χάραξε το δρόμο για τη μη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού εκτρώματος και για την ανατροπή του. Σε αυτό το δρόμο της ανατροπής του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού ν. «Χατζηδάκη» καλούνται σήμερα να βαδίσουν όλα τα συνδικάτα!

 

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

               1. Αντωνοπούλου Σοφία    

   2.  Βαλατσού  Έλενα

   3.  Βουτσίνος Αντώνης (Αναπλ.)

   4.  Γαλάνης  Μαργαρίτης

   5.  Γιαννέλος Θάνος

   6.  Εξάρχου Λένα  (Αναπλ)

   7.  Ζαφειράτου Μαρία 

   8.  Θεοχάρη Κατερίνα

   9.  Κοντζιά Ζωή

 10.  Κουρμπέλη Ελένη

 11.  Λύπας  Θάνος

 12.  Μαγκάκη Άντα

 13.  Μαγκλάρα Κατερίνα

 14.  Μαζαράκη Αγγελική

 15.  Μαμαρέλη Σοφία.

 16.  Μαρμαρωτή Γιώτα

 17.  Ματσκαλίδου Σοφία

 18.  Μαυρέλης Ιάκωβος (Μάκης)

 19.  Μαυρογιαννάκης ΄Αγγελος     

 20.  Μενύχτα  Ευγενία (Τζένη)

 21.  Μπίτος Βασίλης

 22.  Μυλωνάκης Αντώνης

 23.  Ξενιάς Ευθύμιος (Μάκης)

 24.  Ξυδάς  Αποστόλης

 25.  Παπαδάκης  Γιώργος (Αναπλ.)

 26.  Παπαμιχαήλ Γιάννης

 27.  Πεταλίδου Μαρία

 28.  Πετροπουλέα Σταυρούλα

 29.  Πετρούλια Μαρία

 30.  Πολίτου Εύα

 31.  Πολυχρονιάδου Πολυτίμη  (Πόλυ)

 32.  Πρίμη Μαίρη

 33.  Σαγανά Αλεξάνδρα

 34.  Σολτς Έστερ – Ρίτα

 35.  Σουλελέ  Παναγιώτα (Γιώτα )

 36.  Σπανουδάκη Κυριακή

 37.  Σπηλιωτόπουλος Μάκης

 38.  Τζιρώνης Κώστας

 39.  Τσιλιούκας Στέλιος

 40.  Χατζηχριστοδούλου Μαρία

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις ΕΚΛΟΓΕΣ

για το 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

  ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 9π.μ.-8μ.μ.

 Σχολ. Συγκρότημα  δίπλα  στον  Άγιο Νικόλαο ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου