συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Η αγωγή του ΥΠΑΙΘ εξαιτίας της απεργίας στις εξετάσεις PISA. Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες!


·         Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες!

·         Η κυβερνητική και δικαστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

·         Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και του Δημόσιου Σχολείου βασικό καθήκον του εκπαιδευτικού κινήματος!

Κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου παιδείας επιδίδονται σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές! Προχωρούν σε νέα απαγόρευση του δικαιώματός μας να απεργούμε καταφεύγοντας για 4η φορά μέσα σε 12 μήνες στα δικαστήρια για να βγει παράνομη η στάση εργασίας των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για τις ελληνικές εξετάσεις Pisa. «Αντικείμενο της παρούσης δίκης είναι αν θα εφαρμοστεί νόμος που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο (και ειδικότερα το άρθρο 104 του ν. 4823/21) Η επίμαχη κινητοποίηση στοχεύει ομολογημένα να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου, ήτοι να ματαιώσει τις εξετάσεις»! Θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στο εκπαιδευτικό κίνημα την ώρα που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο σχολείο, που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, με την Pisa, την τράπεζας θεμάτων, την ΕΒΕ, τη νέα μείωση των εισακτέων κατά 10.000, κλπ. Οι εξετάσεις PISA σε 300 δημοτικά και 300 Γυμνάσια αποτελούν την αφετηρία μιας επιχείρησης καθολικής εφαρμογής του μορφωτικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.

Ξαναστέλνουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ενεργοποιώντας το αντεργατικό έκτρωμα (ν. Χατζηδάκη) γιατί θέλουν κάθε αγώνα που αμφισβητεί τα αντιδραστικά νεοφιλελεύθερα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ – ΟΟΣΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στις χορηγίες και την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε:

·         ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να απαντήσουν ότι στις 18/5 η προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στην καταστολή και στην ποινικοποίηση. Μαζική παρουσία στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 5 αίθουσα 1, ώρα 12:30, που εκδικάζεται η υπόθεση.

·         Καλούμε όλους τους Συλλόγους Δασκάλων και τις ΕΛΜΕ, όπου δεν έχει γίνει, να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας και να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις καλώντας τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συμμετοχή για την ακύρωση των εξετάσεων PISA.

·         Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλουν στην ακύρωση και κατάργηση των εξετάσεων PISA. Καμία συμμετοχή μαθητή/τριας σε αυτές.

Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών του λαού μας είναι υπόθεση της κοινωνίας και όλων των εργαζομένων! Αυτή η υπόθεση αφορά τους πάντες!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ! ΕΧΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ.

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)


--
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου