συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας: Εκλογές ΟΛΜΕ Τρίτη 31/5 9:00-20:00 7ο ΓΕΛ Ιλίου - Ψηφοδέλτιο-Διακήρυξη

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς, ανατρέπουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

 

Στις 31 Μαΐου  στηρίζουμε – ψηφίζουμε
Αγωνιστική Παρέμβαση  Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

 

Το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου με ένα χρόνο καθυστέρηση, όχι τόσο λόγω αντικειμενικών εμποδίων αλλά εξαιτίας της κωλυσιεργίας και των υπολογισμών της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ της Ομοσπονδίας. Κι όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης, στην ελληνική κοινωνία αλλά και διεθνώς κατά την περίοδο αυτή απαιτούσε   αμεσότερη και δυναμικότερη απάντηση από τον κλάδο και το εργατικό κίνημα. Ποιες συνθήκες διαμόρφωσαν την ανάγκη αυτή;

      Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εντεινόμενοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας, που θύματα έχουν πάντα τους λαούς και η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, την παραχώρηση των βάσεων για τις νατοϊκές εξορμήσεις και τη συμμετοχή στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.

      Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζομένων, η έξαρση της ακρίβειας, οι αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς του ρεύματος και τα καύσιμα, που λεηλατούν τα εισοδήματά μας και δεν οφείλονται σε κάποιο «διεθνές φαινόμενο», όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, αλλά είναι συνέπεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (ιδιωτικοποιήσεις, φοροασυλία και επιδοτήσεις, επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα κ.λπ.).

      Οι εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (περικοπές, αναστολές υγειονομικών, ιδιωτικοποίηση κ.λπ.) και η καταστροφική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (ταξικά lockdown, «ατομική ευθύνη», αποτυχία εμβολιαστικού προγράμματος κ.λπ.) που έφερε τη χώρα σε μία από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως σε όλους του στατιστικούς δείκτες.

      Η καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και η ένταση της αστυνομικής καταστολής με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία και η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (νόμος Χατζηδάκη).

      Η αντιδραστική μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου, με την προσπάθεια για την επιβολή της αξιολόγησης, την αυτονομία της σχολικής μονάδας, την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ένταση των εξεταστικών φραγμών (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ελληνική PISA κ.λπ.), την προώθηση της κατάρτισης αντί της γενικής επιστημονικής παιδείας, την ιδιωτικοποίηση με τους χορηγούς, την επιβολή νέων μορφών ελαστικής εργασίας, τον αυταρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών κ.λπ.. Και παράλληλα, η κυβερνητική αδιαφορία για τις αρνητικές συνέπειες των δύο χρόνων τηλεκπαίδευσης στη μορφωτική, συναισθηματική και κοινωνική ωρίμανση  των μαθητών μας και η απαξίωση της παιδαγωγικής πράξης στο όνομα ενός κακέκτυπου μάθησης.

Οι ευθύνες για το αγωνιστικό σιωπητήριο της ΟΛΜΕ έχουν όνομα· ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, συρόμενες πίσω από τις επιδιώξεις των κομμάτων που εκπροσωπούν, πρόσφεραν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, είτε συμφωνώντας με βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, είτε δείχνοντας ανοχή στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είτε υιοθετώντας τη γραμμή «μένουμε σπίτι» και «θα λογαριαστούμε μετά»... Άλλου τύπου είναι η ευθύνη του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά δεν έδειξε εμπιστοσύνη στη δύναμη του μαζικού και δυναμικού αγώνα με όχημα τα σωματεία αλλά πρότεινε μόνο συμβολικές κινητοποιήσεις για να «εξαχθούν συμπεράσματα» και να    κεφαλαιοποιηθούν στις εκλογές. Και οι 4 αυτές δυνάμεις πάντως συνέβαλαν στην απαξίωση της Ομοσπονδίας, αφού αντί να υλοποιήσουν το προβλεπόμενο από το καταστατικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό, υπέβαλαν από κοινού αίτημα στο Πρωτοδικείο– που έγινε δεκτό– για τον  διορισμό τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ· η δοτή διοίκηση της Ομοσπονδίας που προέκυψε το τελευταίο εξάμηνο αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες του κλάδου! Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ προφανώς και δεν υπογράψαμε τον διορισμό μας στη δοτή διοίκηση και απέχουμε από τη λειτουργία της. Αντίθετα, με τη δράση και τη  στάση μας όλη αυτή την περίοδο, ήμασταν η μόνη δύναμη που συγκρούστηκε με το συνδικαλιστικό lockdown, προτάσσοντας τη γραμμή του ασυμβίβαστου και μαζικού αγώνα με όχημα τα σωματεία μας και τη συντονισμένη δράση τους για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με κήρυξη νέας απεργίας-αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία μετά την υποστολή του αγώνα από την ΟΛΜΕ, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, για την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου και του συνόλου των εργαζομένων, κόντρα στον αυταρχισμό, την καταστολή και την τρομοκρατία, για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπροστά στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θεωρούμε ότι πρέπει τα πράγματα να πάνε αλλιώς! Να ηττηθούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καθηλώνουν τον  κλάδο, επιβάλλουν την ηττοπάθεια και τη συνθηκολόγηση! Να ενισχυθεί η γραμμή του  αγώνα και της ανασυγκρότησης των σωματείων με όρους μαζικούς και ταξικούς!

Καταθέτουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα θέσεων και αιτημάτων για όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών ζητημάτων και των λαϊκών διεκδικήσεων, με αιχμές την ανάγκη διαμόρφωσης ενός  ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος για το σταμάτημα του πολέμου και την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας, το αίτημα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και για γενναίες αυξήσεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας, την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και την ανατροπή  του ν. Χατζηδάκη, την άμεση ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με γενναία χρηματοδότηση, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών,  κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλου του αντιεκπαιδευτικού πλαισίου κ.λ.π.

 

Όλη η διακήρυξη εδώ:  https://agparemvasigdyt.blogspot.com/

 

Εκλογές για αντιπροσώπους στο 20ο Συνέδριο ΟΛΜΕ

Τρίτη 31/5  9:00-20:00 7ο ΓΕΛ Ιλίου

  • Να κάνουμε την πραγματικότητά τους  να μην είναι αυτονόητη!

  • Σωματεία ταξικά μαζικά αγωνιστικά!

  • Μαζικός και παρατεταμένος αγώνας – κόντρα στον συμβιβασμό, τη συνθηκολόγηση και την ηττοπάθεια!

                                                       


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου