συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, 6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Δ.Ε.Θ.

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                      Θεσσαλονίκη 4-9-2022                                                                      

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9,  6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Δ.Ε.Θ.

 

ΔΕΝ ΘΑ (ΞΑΝΑ)ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Η λεηλασία του εργαζόμενου λαού από την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ρεύμα-αέριο-πετρέλαιο και οι αποκαλύψεις για τον αχαλίνωτο κρατικό χαφιεδισμό της ΕΥΠ υπογραμμίζουν ότι 14 χρόνια τώρα η μια κρίση διαδέχεται την άλλη με κοινό παρονομαστή τους την ανελέητη επίθεση και κατακρεούργηση των βασικών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Απανωτά χτυπήματα σε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση κι εργασία, διάλυση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καταστροφή περιβάλλοντος, ιδιωτικοποίηση και παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο ως νέες πηγές κερδοφορίας, καθημερινά εντεινόμενη ακρίβεια και  μαζική φτώχεια κι εξαθλίωση. Απαραίτητο εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής ο κρατικός αυταρχισμός, η αστυνομική βία και καταστολή, οι απαγορεύσεις και δικαστικές διώξεις, δίκες και καταδίκες για τη δράση του λαϊκού κινήματος, προσπάθεια ελέγχου και απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας με τον νόμο Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ μιλάνε για έξοδο από την «ενισχυμένη» στην «απλή» επιτροπεία, δηλαδή τη δέσμευση στις συμφωνίες των μνημονίων, των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων, ρυθμίσεων και διατάξεων, στα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και κυρίως στη δέσμευση ότι τις επόμενες δεκαετίες θα ρουφάνε το αίμα του λαού με την αποπληρωμή του χρέους και το πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την πανδημία και την καλλιέργεια του φόβου, την ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση, καθώς και τον πόλεμο τον τελευταίο χρόνο, πέρασε τα τελευταία χρόνια, παρά τις μαζικές αγωνιστικές αντιστάσεις σε πολλές περιπτώσεις (φοιτητές και πανεπιστημιακή αστυνομία, εκπαιδευτικοί και αξιολόγηση, κ.ά.), πλήθος νόμων με στόχο να πλήξει καίρια τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Όπως δείχνει η ανακοίνωση για εξωφρενικές αυξήσεις στο ρεύμα, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που εξανεμίζει τους μισθούς και η επέλαση της ελαστικής εργασίας και της εργοδοτικής ασυδοσίας, θα υπάρξει κλιμάκωση της αντεργατικής αντιλαϊκής επιδρομής κυβέρνησης, Ε.Ε. και  κεφαλαίου, παρά τα μέτρα-"στάχτη στα μάτια" που προεκλογικά ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Δίπλα στα προηγούμενα έρχονται να προστεθούν και οι καταστροφικές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, η οποία ακολούθησε την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Οξύνεται την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας σε βάρος των λαών στις δυο πλευρές του Αιγαίου και της ειρήνης, προωθώντας την ένταση φαινομένων εθνικισμού, ρατσισμού, φασισμού κι  ανορθολογισμού.

Έχουμε άμεση ανάγκη μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, με πυρήνα το εργατικό κίνημα, με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μπροστά. Για να βάλει τέλος στην ατελείωτη κοινωνική βαρβαρότητα, να οργανώσει την ανυπακοή και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής! Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων και οι αγώνες του υγειονομικού, εκπαιδευτικού και φοιτητικού κινήματος, καθώς και οι αντιστάσεις σε πολλούς κλάδους, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη. Το εργατικό, λαϊκό κίνημα,  μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον συντονισμό τους, πρέπει να ξαναγράψει στις σημαίες του την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας!

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια νομιμοποίησης και μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας. Να διαδηλώσουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής Ε.Ε.-κεφαλαίου. Να παλέψουμε για την απαλλαγή από τα δεσμά μνημονίων και νόμων της πανδημίας, για απελευθέρωση από τα δεσμά ευρώ και Ε.Ε. Ενάντια στις λογικές ανακωχής κι αναμονής. Ενάντια στις νέες λαιμητόμους που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δίνουμε δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους επίδοξους διαδόχους της.

Ενάντια στις αντεργατικές επιλογές κυβερνήσεων-Ε.Ε-κεφαλαίου, διεκδικούμε:

ü  Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους/ες – Όχι στην ελαστική εργασία. Αυξήσεις  πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους

ü  Όχι στην ακρίβεια – Διατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης – Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά αγαθά – Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών στην ενέργεια και κατάργηση του "χρηματιστηρίου ενέργειας"– Όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος-νερού και διαγραφή χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων

ü  Δαπάνες για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής για τα φτωχά λαϊκά στρώματα

ü  Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση, άμεση κρατικοποίηση δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, αστικών και αεροπορικών συγκοινωνιών, υποδομών.

ü  Κατάργηση ν. Χατζηδάκη. Κάτω τα χέρια απ' τα εργασιακά δικαιώματα, την απεργία και τα συνδικάτα

ü  Κατάργηση των νόμων Κεραμέως για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων – Κατάργηση του νέου νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ και του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή  αστυνομία

ü  Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον κρατικό χαφιεδισμό. Κατάργηση της ΕΥΠ και του πλέγματος τρομονόμων που νομιμοποιούν τις παρακολουθήσεις πολιτών και της αγωνιστικής δράσης – Ανάκληση των διώξεων, δικών και ποινών για τους αγώνες του κινήματος – Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης διαδηλώσεων – Φραγμός  στον ρατσισμό, φασισμό, έμφυλες διακρίσεις, σεξισμό.

ü  Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Όχι στην εισβολή στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμιά συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ - να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

 

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ, καλούμε στο  πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο όλες και όλους.

 

ΟΙ  ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                                 Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου