συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ]

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου
Ερωτοκρίτου 3 Τ.Κ. 71201 – Ηράκλειο
Τηλ & Φαξ.: 2810 226557
Πρόεδρος: 6932430197 Γ. Γραμματέας: 6974005892
E-mail: elmeheraclion@gmail.com Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr
ΠΡΟΣ: Τα σχολεία 
Ηράκλειο 12/ 09/ 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
 Ø Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, τις διώξεις των αγωνιστών εργατών και γενικά την καταστολή του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Ø Κάτω τα χέρια από την Απεργία-τη Διαδήλωση και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες-καμία ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων
Ø Να απαλλαγούν οι διωκόμενοι αγωνιστές από κάθε κατηγορία
Ø Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις των εργαζομένων
Ø Καταδικάζουμε την εργασιακή βραρβαρότητα των ατομικών συμβάσεων Ø Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αναγνώριση των θεμελιωδών εργατικών-οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων του εργατο-λαϊκού κινήματος

 Ø Ο Ενωτικός Πανεργατικός Αγώνας είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» της Θεσσαλονίκης ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των απολύσεων, των διώξεων, των ατομικών συβάσεων της εργασιακής γαλέρας και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.
 Η κυβέρνηση της ΝΔ, θέσπισε την ολομέτωπη επίθεση στα -λαϊκά δικαιώματα, με κορύφωση το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Έστρωσε έτσι το τοπίο στους περιώνυμες «επενδυτές» να ισοπεδώσουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και συλλογικής κατάκτησης, με βασική κατεύθυνση την επιβολή συνθηκών εργασιακής γαλέρας, μέσω της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της επιβολής ατομικών συμφώνων απασχολισιμότητας, της ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων και των διώξεων των συνδικαλιστών, των απεργών και των αγωνιστών.
Η νέα διοίκηση στη Μαλαματίνα, εφάρμοσε εξ αρχής το αντεργατικό μέτρο της μείωσης των αποδοχών όλων των εργαζομένων κατά 20% και στη συνέχεια αρνήθηκε να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, στοχεύοντας στην επιβολή των ατομικών συμφώνων απασχολισιμότητας, που μετατρέπουν το μισθό σε επίδομα, ακυρώνουν όλες τις εργασιακές, συνδικαλιστικές και γενικά συλλογικές κατακτήσεις και παραπέμποντας στον εργατικό μεσαίωνα.
Απέναντι σε αυτά τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα αντιστέκονται εδώ και ενάμισι μήνα οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα, μέσω του απεργιακού αγώνα που κήρυξε το σωματείο τους.
Τον ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα των απεργών εργατών επιχείρησε να καταστείλει η κυβέρνηση εξαπολύοντας τα ΜΑΤ εναντίον τους και συλλαμβάνοντας τον πρόεδρο του σωματείου, αλλά και άλλους αγωνιστές απεργούς και συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν σχηματισθεί 70! δικογραφίες, σε μια προσπάθεια επιβολής του δόγματος του τρόμου και της υποταγής στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η συνάδελφος μας Ελένη Μαυροπούλου, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα. Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
 Διεκδικούμε: · Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, ·
Να μην επιβληθούν τα ατομικά σύμφωνα της εργασιακής σκλαβιάς ·
Να υπογραφούν ΣΣΕ με μισθούς που θα καλύπτουν ο κόστος της ζωής και με αναγνώριση των θεμελιωδών εργατικών και οικονομικών κατακτήσεων του εργατο-λαϊκού κινήματο
ς.
Η στήριξη του δίκαιου αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας αποτελεί ύψιστο κοινωνικό, ηθικό, ιδεολογικό και δημοκρατικό καθήκον όλων των εργαζομένων και των συλλογικών φορέων τους. ·
Καμία Υποχώρηση-Καμία Υποταγή στον Εργασιακό και Συνδικαλιστικό Μεσαίωνα · Οι Ανυποχώρητοι Λαϊκοί Αγώνες μπορούν να νικήσουν.
Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος             Η Γενική γραμματέας
Ζαχαρίας Ρηγάκης                 Κασσιανή Λάμψα --

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου