συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ε.Σ.Ε.Θ.: Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 10 πμ. στα γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α. Αριστοτέλους

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Σ.Ε.Θ.)

enosisyntekp@gmail.com                                                              https://eseth2022.blogspot.com/

τηλ.  Επικοινωνίας: 6976281776

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 10 πμ. στα γραφεία του Ε.Φ.Κ.Α. Αριστοτέλους

Ούτε θα «προσαρμοστούμε» ούτε θα πεθάνουμε! Θα αγωνιστούμε !

 

Εδώ και 10 και πλέον  χρόνια  πόλεμος ενάντια στους συνταξιούχους!

Άγριες περικοπές στις συντάξεις, δραματικές καθυστερήσεις στην απονομή τους, κατάργηση των «δώρων», εκτίναξη στα όρια συνταξιοδότησης,  φορολογική κλοπή των αναδρομικών, άθλια και υποβαθμισμένη περίθαλψη και τόσα άλλα.

Έρχονται τώρα να  μας κοροϊδέψουν υποσχόμενοι «αυξήσεις»  6% από το 2023! ευελπιστώντας να τους ψηφίσουμε.  Την στιγμή που οι τιμές όλων των αγαθών έχουν εκτροχιαστεί. Την ώρα που οι ίδιοι μας λένε ότι « έρχεται χειμώνας του 42» Όταν ο επίσημος, πλασματικός πληθωρισμός ξεπερνά το 11%. Όταν ένας στους 3  μας δεν θα δει ούτε ευρώ λόγω της διαβόητης προσωπικής διαφοράς του Ν. Κατρούγκαλου. Παραβιάζουν  ακόμα και τον ίδιο τους τον νόμο που προέβλεπε αυξήσεις από 1/1/2022

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι δεν  θα δεχθούμε  να πληρώνουμε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις  κάνουνε πάρτι κερδών. 

Δεν αποδεχόμαστε την κλοπή των συντάξεων, του εφάπαξ, των αναδρομικών, την αθλιότητα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πολιτικοί σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά μας  χέρια, στον δικό μας αταλάντευτο  αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών. 

Η πολύχρονη εμπειρία μας στην εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό κίνημα μας διδάσκει, πως ό,τι κατακτήσαμε ήταν προϊόν του ενωτικού και αποφασιστικού μας αγώνα !

 

Διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις  τώρα στους μισθούς και στις συντάξεις για όλους και όλες! 

·         Όχι στην ακρίβεια! Διατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης – Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά αγαθά. 

·         Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών στην ενέργεια και κατάργηση του "χρηματιστηρίου ενέργειας" 

·         Όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος-νερού και διαγραφή χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

·         Άμεση απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της κύριας σύνταξης, του μερίσματος, της επικουρικής και του εφάπαξ χωρίς καταστρατήγηση της σειράς, χωρίς λάθη και προχειρότητες 

·         Να ακυρωθεί η φορολόγηση των αναδρομικών για τις κύριες και επικουρικές. 

·         Επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης. 

·         Ενσωμάτωση της  ληστρικής προσωπικής διαφοράς. 

·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

·         Όχι στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της περιουσίας των ασφαλιστικών μας φορέων. 

·         Επαναφορά του τμήματος του Γ.Λ.Κ. Θεσσαλονίκης. Πλήρης και άμεση ενημέρωση των συνταξιούχων από τον ΕΦΚΑ και τα ταμεία. 

·         Κατάργηση  του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντεργατικών ασφαλιστικών νόμων. 

·         Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. 

·         Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων.  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. 

·         Γενναία χρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας σε βάρος των εξοπλισμών, σε βάρος της ενίσχυσης της επιχειρηματικής ελίτ και της εξυπηρέτησης του παράνομου και ληστρικού χρέους. 

·          Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Όχι στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Έξω από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών -  Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου