συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ)


Για την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ

   Το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ)

 

Το  Υπ. Παιδείας,  αδυνατώντας  να  αντιπαρατεθεί  ουσιαστικά  στην  εκπαιδευτική  και παιδαγωγική   κριτική   που  του  ασκείται  σε  σχέση  με  τους  δήθεν  καινοτόμους θεσμούς (μεντόρες, όμιλοι, ενδοσχολικοί συντονιστές), ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών διώξεων.
Η  αξιοποίηση  του  νόμου  Χατζηδάκη  είναι  καθημερινή και πάγια τακτική της κυβέρνησης, καθώς όποιος κλάδος κινείται ή σηκώνει κεφάλι,  πρέπει να κατασταλεί!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να οδηγήσει την ΔΟΕ  ξανά στις αίθουσες των  δικαστηρίων με διαδικασίες εξπρές που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία (το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και  η δίκη να ξεκινάει στις 13:00!).

Μετά τις προσφυγές της κυβέρνησης εναντίον κάθε κλάδου που αγωνίζεται κ απεργεί  (ΜΜΜ, ΕΟΔΥ, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Τιτάνια»),  εναντίον της  προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ήρθε η σειρά των εκπαιδευτικών, που σέρνονται στα δικαστήρια για πέμπτη φορά μέσα σε τρία χρόνια!

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με τον ρόλο που έχει η μόνιμη αντιμετώπιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με προσφυγή  στα δικαστήρια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον  κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις  προειλημμένες δικαστικές  αποφάσεις ως "κανονικότητα".  Όση  λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα  και  αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες  εκπαιδευτικούς  που δίνουν καθημερινή μάχη  για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς  καμία στήριξη, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ θα κυριαρχήσουν.

Μετά την αποδοχή του αιτήματος της ΔΟΕ για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας, ορίστηκε νέα δικάσιμος την Δευτέρα   29/6 στις 13.15.

Στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απαντάμε με τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 26/9/22 (11.00-14.00)  και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.  

 

Με δύναμη και αποφασιστικότητα χτίζουμε το σχολείο και την κοινωνία που ονειρευόμαστε!

 

 

Σας προωθούμε (συνημμένη) και την αφίσα της εκδήλωσης των υγειονομικών κατα της υποχρεωτικότητας (Σάββατο 24/9 στις 5μμ) διότι γενικά, είναι 'απαγορευμένη' η κυκλοφορία αυτής.

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/paremvaseis_de/011201d8cf24%241f193e70%245d4bbb50%24%40sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου