συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: νέα ΓΣ της ΕΛΜΕ μας την ΤΡΙΤΗ κ παρεμβαση στη ΔΕΔΑ σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ

 
 
                    ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9, 12.30 μμ, Παρέμβαση στη ΔΕΔΑ στην Ελευσίνα 
 
Τρίτη 20/9, στις 12.30μμ, η Γ. Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο 2ο Γυμνάσιο Α.Λ.
Αγώνας για Δημόσια, Δωρεάν και Δημοκρατικά Σχολεία & ΑΕΙ για όλους/ες δίχως κανένα αποκλεισμό!!!
 
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα προστατεύσουν το άσυλο, δεν θα αφήσουν μόνους τους φοιτητές! 
 
 
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε τη σύγκλιση νέας Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μετά τις 12.30μμ στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορονοϊού.
 
Δόθηκε από τη ΔΕΔΑ διευκολυντικη άδεια για την 6η και 7η ώρα
 
 
 
Και σας υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση των 2 ΕΛΜΕ μας στη Δυτική Αττική για προβλήματα στη διαδικασία των τοποθετήσεων από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής στην α΄ φάση. 
 
Τα ΔΣ των 2 ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής εγκαίρως είχαν παρέμβει στη διαδικασία τοποθετήσεων ώστε να γίνει με διαφάνεια και σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει τουλάχιστον μία κοινή βάση αναφοράς για όλους τους συναδέλφους. Συγκεκριμένα δημοσιοποιήσαμε στις 29-8-22 ανακοίνωση όπου περιγράψαμε τις θέσεις των ΕΛΜΕ για τις τοποθετήσεις και θέσαμε υπόψη της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το παραπάνω πλαίσιο αναλυτικά στην παρέμβασή μας στις 30-8-2022. Μάλιστα φάνηκε από τη συζήτηση σύγκλιση στα βασικά σημεία της διαδικασίας που χρειάζεται να ακολουθηθεί, με σημαντικότερο σημείο την κοινή συμφωνία για τήρηση του νομικού πλαισίου που ορίζεται κυρίως από τα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97.
 
 
Παρόλα αυτά δυστυχώς οι πληροφορίες που έρχονται στις ΕΛΜΕ από συναδέλφους καταδεικνύουν σημαντικές διαφορές στη διαδικασία τοποθετήσεων 
1. Τοποθέτηση με βάση τη σειρά του πίνακα ΑΣΕΠ χωρίς να λάβει υπόψη καταρχάς τα μόρια κοινωνικών κριτηρίων
2. Η κατά προτεραιότητα κάλυψη κενών, προβλέπεται μόνο κατά την τοποθέτηση των αναπληρωτών και όχι για τους νεοδιόριστους! Όμως το ΠΥΣΔΕ ακολούθησε αυτή τη διαδικασία και για νεοδιόριστους.
3. Πολύ σημαντικό πρόβλημα προκύπτει εάν τοποθετηθούν συνάδελφοι κυρίως της παράλληλης στήριξης για να καλύπτουν τις ανάγκες περισσότερων μαθητών από αυτούς που προβλέπεται και έτσι υποχρεώνονται καλύπτουν από λίγες ώρες σε παραπάνω σχολεία και μαθητές.
4Στη διαδικασία τοποθετήσεων η θέση των ΕΛΜΕ είναι να καλυφθούν κατά σειρά οι λειτουργικά υπεράριθμοι, οι σε διάθεση ΠΥΣΔΕ, οι αποσπασμένοι εντός ΠΥΣΔΕ, οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ, οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές. Αυτή η σειρά δεν ακολουθήθηκε.
5. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ επαναφέρουν την πρότασή τους τώρα που έχει ολοκληρωθεί όλη η    α φάση τοποθετήσεων – με τις τοποθετήσεις και των αναπληρωτών μετά από δήλωσή τους - να υπάρξει τις  επόμενες μέρες β φάση για όλα τα νέα κενά με αιτήσεις, μόρια και διαφάνεια. Αυτό συνέβαινε στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής  Αττικής για πολλά χρόνια με πολύ θετικά αποτελέσματα.
 
Οι ΕΛΜΕ ζητάμε:
  • Να πραγματοποιηθεί β φάση με βάση τις θέσεις των ΕΛΜΕ

  • Να διορθωθούν οι όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των συναδέλφων

  • Να μην παραβιάζονται οι δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων
 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου