συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι): Για την επίθεση με χημικά σε συναυλία στο ΑΠΘ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - Έξω η αστυνομία από όλες τις σχολές!

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Το βράδυ της Παρασκευής 16/9, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να διαλύσουν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου μέσα στο ΑΠΘ, την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες νεολαίοι. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, χημικά, όλα μέσα στο στενό χώρο στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, σε μια κυριολεκτικά δολοφονικού τύπου επίθεση, που μόνο λόγω της ψυχραιμίας και της αλληλεγγύης των συγκεντρωμένων δεν κατέληξε σε σοβαρούς τραυματισμούς. Στη συνέχεια, μαζί με την αύρα που εκτόξευε τόνους νερού εναντίον των διαδηλωτών, προχώρησαν σε νέα κατασταλτική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης εναντίον της διαδήλωσης που αυθόρμητα συγκροτήθηκε από τους χιλιάδες παρόντες, ενώ πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Η χθεσινή επίθεση αποτέλεσε την επόμενη πράξη στο κρεσέντο καταστολής που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με ξύλο, χημικά και συλλήψεις, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να "εγκαταστήσει" την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μαζί με την "κανονική" Αστυνομία και τα ΜΑΤ, μέσα στα ΑΕΙ, προκειμένου να καταστείλει κάθε πολιτική-πολιτιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο με διαγραφές φοιτητών, με χιλιάδες λιγότερους εισακτέους λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με ταβάνια να στάζουν, με ελλείψεις σε καθηγητικό-διοικητικό προσωπικό, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς αντίσταση. Με τα ιδιωτικά κολέγια να πριμοδοτούνται συνεχώς σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων. Για να επιβληθεί αυτό, θα πρέπει να κατασταλεί το φοιτητικό κίνημα και κάθε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα. Σε αυτό το κυβερνητικό σχέδιο συντάσσεται δυστυχώς πλήρως και η Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναβαδίσει το φοιτητικό κίνημα στο δρόμο του μαζικού αγώνα του 2020-21, όταν οι χιλιάδες στους δρόμους, με συνέχεια και αποφασιστικότητα, είχαν βάλει φραγμό στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

·         Να πάρουμε μαζικά μέρος σε όλες τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες των φοιτητών. Κάτω τα δολοφονικά σας χέρια από τα παιδιά μας!

·         ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

·         ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ σε κανένα ΦΟΙΤΗΤΗ

·         ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

    Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου