συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Γ' ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: ΕΠΕΙΓΟΝ - Συγκέντρωση στα δικαστήρια με στάση εργασίας

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 25-09-2022

 

Στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 5, αίθ. 1)

τη Δευτέρα 26/9 στις 12:30,

ενάντια στην απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να βγάλει την Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ παράνομη.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12:00 έως 14:00.

 

Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής που του ασκούν τα εκπαιδευτικά σωματεία, σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων. 

Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου να οδηγεί τη ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία (το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και η δίκη να ξεκινάει στις 13:00!!!). Μετά τις δεκάδες προσφυγές της Κυβέρνησης εναντίον των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, του ξενοδοχείου «Τιτάνια», τους εργάτες της Cosco, εναντίον της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ήρθε η σειρά των εκπαιδευτικών, που σέρνονται στα δικαστήρια για πέμπτη φορά μέσα σε τρία χρόνια! Το κράτος της καταστολής και των δικαστηρίων προσπαθεί να επιβληθεί με το μόνο που ξέρει: τη βία, όπως αποδεικνύει και η αντιμετώπιση των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά της εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Τη Δευτέρα 26/9 στις 1.15 μμ είναι η νέα δικάσιμος, μετά την αποδοχή του αιτήματος της ΔΟΕ για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια «κανονικότητα», όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών. 

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα με τα σωματεία μας, κόντρα στους αντιδραστικούς θεσμούς της αξιολόγησης, αλλά και στον απεργοκτόνο ν. Χατζηδάκη που ποινικοποιεί και καταργεί τη συνδικαλιστική δράση.

Συλλογικά και μαζικά αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου,

την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων,

την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο σχολείο και τους μαθητές μας

και αγωνιζόμαστε για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

 

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου