συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Α'-Β'-Γ'-Ε'-Ζ'-ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Απαράδεκτη και προκλητική στάση του ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Απαράδεκτη και προκλητική στάση του ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

 

Σήμερα Τρίτη 13/09/22 είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα σοβαρά τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (τοποθετήσεις, κενά, πληρωμές νεοδιόριστων/αναπληρωτών, κλείσιμο τμημάτων, υποχρεωτικές υπερωρίες, ολιγομελή τμήματα, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ).

 

Ο προϊστάμενος κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, όχι μόνο δε δέχτηκε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αλλά με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (την οποία όρισε σε ώρα που είχε ζητηθεί συνάντηση με τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ) απαίτησε να αποχωρήσουμε, αδιαφορώντας από την μαζική παρουσία των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ. Του προτείναμε να μας ορίσει άλλη συγκεκριμένη ώρα για να γίνει η συνάντηση. Όχι μόνο αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα αποφασίσω όποτε μπορώ και θα σας ενημερώσω και μάλιστα θα συναντηθώ μόνο με τους προέδρους των ΕΛΜΕ», αλλά απείλησε πως θα διέκοπτε τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και θα τη χρέωνε στα σωματεία. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά η εργοδοσία να ορίζει τους όρους εκπροσώπησης των σωματείων, της συζήτησης και συνάντησης. Στη συνέχεια ο κύριος Νικολόπουλος προχώρησε και σε ένα βήμα παραπάνω. Απείλησε τα σωματεία ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που έκανε!!! Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ διεκόπη αφού αποχώρησαν τα μέλη του, αλλά ο προϊστάμενος παρέμεινε "φρουρούμενος" από την αστυνομία στο γραφείο, αρνούμενος τη συνάντηση.  Η αστυνομία μπήκε στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. και ανάλαβε χρέη εκπροσώπου τύπου του προϊσταμένου!!!!

 

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη και αήθη πρακτική του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Αθανάσιου Νικολόπουλου, απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Επίσης, στηλιτεύουμε την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο γραφείο του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

 

Έπειτα, και ύστερα από τη σθεναρή αντίσταση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, αλλά και με τη διαμεσολάβηση μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο κ. Νικολόπουλος, υποχρεώθηκε να ορίσει νέα συνάντηση με όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας την Πέμπτη 15/09/22 στις 16:00.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικά το παρόν στη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας. Μόνο συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!!

 

 

Τα σωματεία της Α΄ Αθήνας:

Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ,

Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ, Στ΄ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου