συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9


H μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται! Ο αγώνας που δίνουμε αφορά πρώτα και κύρια την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.:
-Να καταγγείλει και να αποκαλύψει στον κλάδο τα σχέδια αυτά και να αποφασίσει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη οργάνωση αποφασιστικού και νικηφόρου αγώνα.

-Να κηρύξει  απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας 2022-23 και όλες τις διατάξεις του ν.4823/21

-Για την ατομική αξιολόγηση και συγκεκριμένα για τους παιδαγωγικούς συμβούλους–μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές να καλέσει:

1. Τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.
2. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι – μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές. Να μην αποδεχτούν καμία συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε ισότιμη και δημοκρατική βάση και με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο των μαθητών τους.
3. Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο. Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται σε αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι).
4. Τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης. Δεν θα φακελωθούμε μόνοι μας και δε θα επιτρέψουμε το κυνήγι προσόντων δια βίου.
 
Ο σύλλογος μας με απόφαση της έκτακτης ΓΣ, όπως έκανε και πέρσι, αποφάσισε πως σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει στην οργάνωση του αγώνα και στην πλήρη κάλυψη των μελών του, για να δώσουμε και πάλι νικηφόρα τη μάχη αυτή σε συντονισμό με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία, με κήρυξη Απεργίας-Αποχής από την ατομική αξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας 2022-23 και όλες τις διατάξεις του ν.4823/21
 
Έναρξη σχολικής χρονιάς-σύλλογοι διδασκόντων-κενά-αναπληρωτ(ρι)ές
  • Κάθε σχολείο/νηπιαγωγείο προστατεύει τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, αποφασίζει ότι ο σύλλογος διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο και όλες οι αποφάσεις παίρνονται αποκλειστικά από αυτόν χωρίς να γίνεται χρήση του διευθυντικού δικαιώματος.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν την κατανομή των εκπαιδευτικών στις τάξεις του πρωινού, να καταγράψουν τους εκπαιδευτικούς και τις ώρες των ειδικοτήτων που λείπουν, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες σε ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο (με υπεύθυνο εκπαιδευτικό ολοήμερου). Δεν αποδεχόμαστε τον όρο πλεονασματικές ώρες! Η ενισχυτική διδασκαλία είναι διδακτικό έργο αναγκαίο ως υποστηρικτική δομή στη σχολική μονάδα και όχι το παραπαίδι προς εκμετάλλευση! Με βάση αυτό, ο κάθε σύλλογος διδασκόντων αρνείται να αποδεχτεί τον όρο πλεονάζουσες και δηλώνει συγκεκριμένα τον αριθμό των ωρών που διαθέτει για ενισχυτική διδασκαλία. Να μην προβεί σε σύνταξη προγράμματος που να καλύπτει με «πλεονάσματα» ωρών των δασκάλων τις ώρες των ειδικοτήτων. Να προασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών στο θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας και το δικαίωμα των συναδέλφων/ισσών ειδικοτήτων στην εργασία, πάνω σε θέσεις που τους αντιστοιχούν. Κανένας/καμία να μη μετακινηθεί από το σχολείο τοποθέτησής του.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην νομιμοποιήσουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη. Οι μειωμένες προσλήψεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στα σχολεία μας δεν αρκούν για να καλύψουν στο σύνολό τους τις ανάγκες υποστήριξης των παιδιών. Δεν προκύπτει από τη νομοθεσία ότι αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων είναι η διαχείριση της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, καθώς όλα τα εγκεκριμένα αιτήματα πρέπει να ικανοποιηθούν. Σε καμία περίπτωση να μη προχωρήσουν σε μοίρασμα των ωρών σε περισσότερα του ενός παιδιού! Οι εγκρίσεις αφορούν την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός/μιας και μόνο μαθητή/τριας! Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης και οι  Διευθυντ(ρι)ες  των  σχολείων να απευθυνθούν με έγγραφό τους προς τη Διεύθυνση και το ΚΕΔΑΣΥ ζητώντας την ονομαστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να προστατευτούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, τα εργασιακά  δικαιώματα  των  εκπαιδευτικών, αλλά  και  να προστατευτούν οι σύλλογοι διδασκόντων από πιθανές δικαστικές προσφυγές.
  • Σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να μην εμπλέξουν φορείς άσχετους κι εχθρικούς με την εκπαίδευση, όπως ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ, δήμους, αστυνομία κ.λπ., να μην κάνουν καμία σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, να μην προχωρήσουν σε δημιουργία portfolio – φακέλων αυτοαξιολόγησης–αξιολόγησης των μαθητών, ώστε να μη συνδεθεί το project των εργαστηρίων δεξιοτήτων με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας, να μην εμπλέξουν σχολικούς συμβούλους, γονείς, δήμους στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κ.λπ. και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις διδακτικές μεθόδους και πρακτικές που έως τώρα χρησιμοποιούν.
  • Ο Σύλλογος θα αναζητήσει και θα πάρει πρωτοβουλίες για λήψη μέτρων από το κράτος και τον Δήμο για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων-ισσών (πχ μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ, μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού κλπ)
Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!
Για να μη ζήσουμε μια νέα φτώχεια και εξαθλίωση

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
 
Με αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής, όχι διαμαρτυρίας και υποταγής. Με συνδικάτο ταξικό, όχι κυβερνητικό και κρατικό! Με κίνημα ρήξης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και όλου του μνημονιακού μετώπου που κυβέρνησε και ψήφισε μνημόνια ως τώρα.
 
Με οργάνωση πολύμορφου απεργιακού πανεργατικού αγώνα:

-Συμμετέχουμε και καλούμε στη διαδήλωση στην Καμάρα στη ΔΕΘ το Σάββατο 10/9,
-Προτείνουμε απεργία αρχές Οκτώβρη και κλιμάκωση των απεργιών και των αγώνων, οργανώνουμε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις, για πραγματικές αυξήσεις, ενάντια στη φτωχοποίηση – τη λεηλασία του εισοδήματος – την κλοπή του δημόσιου πλούτου – τον πόλεμο του κεφαλαίου και την εμπλοκή της χώρας  και την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, της αξιολόγησης και του σχολείου της αγοράς και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
-Συμμετέχουμε στο συντονισμό σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων
-Με ανάπτυξη πανεκπαιδευτικού μετώπου με φοιτητές, μαθητές, γονείς με κινητοποιήσεις και απεργιακό σχέδιο σε όλη την Παιδεία και με Πανεργατική διεύρυνση.
 
αναλυτικά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ΕΔΩ


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου