συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Συναυλία με τους Grup Yorum στη Βαλκανική Πλατεία...Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:00 μμ Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης




Grup Yorum

Συναυλία με τους Grup Yorum στη Βαλκανική Πλατεία

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:00 μμ
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης Περιοχή Στρεμπενιώτη

Το Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη θα φιλοξενήσει τη συναυλία του μουσικού σχήματος Grup Yorum, από την Τουρκία, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η συναυλία πραγματοποιείται,  συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας 2022.

Το Grup Yorum δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1985 από φοιτητές του πανεπιστημίου του Μαρμαρά, αρχικά ως αντίσταση στο στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 1980.

Επηρεασμένοι από το κίνημα Nueva Cancion της Λατινικής Αμερικής συνδύασαν την Τούρκικη με την Κουρδική λαϊκή μουσική με το σύγχρονο ανατολίτικο στοιχείο.

Ακόμη βαθιές είναι οι επιρροές τους από τις αξίες των ποιητών, των βάρδων και καλλιτεχνών της Ανατολίας όπως οι Ruhi Su, Mahzuni Serif, Asik Ihsani.

Είναι αυτοί που συμμετέχουν ως καλλιτεχνικό μέτωπο στον αγώνα της χώρας τους, αλλά και των λαών του κόσμου για ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Προσπαθούν μέσα από την μουσική να φέρουν την ελπίδα στους ανθρώπους.

Η σύνθεση της μουσικής κολεκτίβας  βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε μία συνεχή κατάσταση εναλλαγής των μελών αλλά και απαγορεύσεων, συλλήψεων, φυλακίσεων, απεργιών πείνας και θανάτων.

Έχουν δεχτεί επιθέσεις από αστυνομικά όργανα ακόμη και στις συναυλίες τους. παρόλα αυτά το γκρουπ είναι από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου