συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση (μέντορες-συντονιστές) και την απεργία αποχή, Κυρ. 2/10, 7.00μμ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                          Θεσσαλονίκη, 29/9/2022                                                                                        

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΤΗΛΕ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10 7.00 μ.μ.

 

ΛΙΝΚ: https://us02web.zoom.us/j/84959312509

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !

 

Απεργία – αποχή  από τις ομάδες δράσης, τον προγραμματισμό,

την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

 

 

Η Ε ΕΛΜΕ, με απόφαση της ΓΣ στις 14/9 αποφάσισε απεργία –αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές που αποτελούν τη νέα ιεραρχική δομή για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, ενώ επιβεβαίωσε τη συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (ομάδες δράσης, προγραμματισμό).

Οι τρεις καινοτομίες, όπως τις αποκαλεί το ΥΠΑΙΘ εντάσσονται στη διαδικασία της αξιολόγησης τόσο του σχολείου, όσο και του κάθε εκπαιδευτικού χωριστά, στηρίζονται στην απλήρωτη επιπλέον εργασία, καταστρατηγούν το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του συλλόγου διδασκόντων σε φατρίες και κυνηγούς μορίων, με υποσχέσεις για πιθανή «εξέλιξη» σε στελέχη της εκπαίδευσης ή μια καλή βάση στην ατομική αξιολόγηση. Αποτελούν άλλον ένα προθάλαμο της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. 

Η απεργία αποχή  που κήρυξε η Ε ΕΛΜΕ από μέντορες και συντονιστές ισχύει και συνεχίζεται, το ίδιο και η απεργία αποχή από τις ομάδες δράσης της αυτοαξιολόγησης. Καθημερινά προστίθενται κι άλλες ΕΛΜΕ που αποφασίζουν απεργία αποχή και απαιτούν από την ΟΛΜΕ να καλέσει ΓΣ για την κήρυξη απεργίας αποχής. Ήδη οι παρακάτω ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει απεργία αποχή : Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής  Αθήνας, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ικαρία, ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Σάμου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ΕΛΜΕ Ηλείας, Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου,  Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Στ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας,  Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α΄ ΕΛΜΕ Ελευσίνας.  Οργανώνεται συνάντηση συντονισμού της δράσης των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 3/10, 6.30μμ, στη ΔΟΕ. Θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής των συναδέλφων (Δείτε το σχετικό κάλεσμα).

Το υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις πιέζουν τους Δ/ντές των σχολείων να προχωρήσουν άμεσα στις συνεδριάσεις για την αυτοαξιολόγηση και τον ορισμό ενδοσχολικών συντονιστών, προκειμένου να αναχαιτίσουν και να προλάβουν το διογκούμενο ρεύμα άρνησης των εκπαιδευτικών να αποδεχτούν το "νέο επιθεωρητισμό" και την κατηγοριοποίηση συναδέλφων και σχολείων.

Η απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και άλλες ΕΛΜΕ από την αξιολόγηση και συγκεκριμένα από τα καθήκοντα του ρόλου του μέντορα και του συντονιστή είναι σε ισχύ και συνεχίζεται κανονικά. Καμία  δικαστική προσφυγή δεν έγινε εναντίον της Ε΄ΕΛΜΕ και κατά άλλων ΕΛΜΕ. Κάθε δικαστική προσφυγή κρίνεται αυτοτελώς και κατά των αποφάσεων απεργίας αποχής της  Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από το ΥΠΑΙΘ.  Πέρσι η απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (προγραμματισμός – ομάδες δράσης) προκηρύχτηκε με τις ίδιες διαδικασίες και εφαρμόστηκε από την ΕΛΜΕ, σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στη δύναμη της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, χωρίς καμία συνέπεια για κανέναν εκπαιδευτικό που συμμετείχε και δήλωσε  απεργία αποχή. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος όλοι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη από την ΕΛΜΕ γιατί η απεργία αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ πέρσι από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, καθώς και η απεργία αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ φέτος από την αξιολόγηση (μέντορες – συντονιστές) συνεχίζουν να είναι σε ισχύ.

Καλούμε όσες και όσους συναδέλφους δεν έχουν ακόμη υπογράψει και όσα σχολεία δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών να την υλοποιήσουν άμεσα και με καθολική συμμετοχή. Εφόσον στην απεργία αποχή  συμμετέχει η πλειοψηφία του συλλόγου, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους διευθυντές  και από κάθε επίδοξο μέντορα ή συντονιστή. Σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού ακόμα κι αν οριστεί κάποιος, δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί, ενώ η απεργία αποχή καλύπτει κάθε συνάδελφο που δηλώνει συμμετοχή σ' αυτήν  να μη συμμετέχει στις δράσεις του μέντορα και του συντονιστή.

Τα βήματα για απεργία αποχή από Μέντορες – Συντονιστές

Υπογράφουμε συλλογικά ή ατομικά τη δήλωση για απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Παραμένουμε στις Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και καλούμε τους συναδέλφους/τις συναδέλφισσες να μην δηλώσουν συμμετοχή για το θεσμό του Μέντορα/Συντονιστή.

Σημειώνουμε: Μέντορες/Συντονιστές δεν ορίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Κατά συνέπεια, αν ορίσει ο Διευθυντής, δεν μπορεί να καταγραφεί σε Πρακτικό τίποτα, πέραν του γεγονότος ότι πραγματοποιήθηκε συζήτηση. Οι συνάδελφοι καλούνται να μην υπογράψουν τίποτε πέρα από αυτό.

Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή δηλώνουν και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που ορίστηκαν από το διευθυντή παρά τη θέλησή τους και όσοι δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά υποχρεώνονται να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους ή εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη διαδικασία. Επίσης, είναι προφανές ότι καλύπτονται και οι διευθυντές.

 

Υπογράφουμε τη δήλωση για απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τις ομάδες δράσης. Σε κάθε σχολείο που συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που ανήκουν στη δύναμη του σχολείου, πρωτοκολλούμε τη συλλογική δήλωση και έτσι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του συλλόγου και να συγκροτηθούν ομάδες δράσης, λόγω έλλειψης απαρτίας. 

 

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων  αποφάσισε να διοργανώσει

 

Τηλε-σύσκεψη με όλα τα σχολεία και όλους τους συναδέλφους για να συζητηθούν οι αποφάσεις του κλάδου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση,  την Κυριακή,  στις 7.00 μ.μ.

 

 

Υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου,

τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών


Για το Δ.Σ.


                                                                                                                     Ο πρόεδρος                                 Η γραμματέας

                                                                                                                Χρήστος Ζαγανίδης                         Ειρήνη Σωπιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου