συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ Α. λιοσίοων-Ζεφυρίου-Φυλής: Μέντορες, Αξιολόγηση, Τοποθετήσεις, Κορονοϊός, Ακρίβεια - Με ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ παλεύουμε για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία!

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

                                                                                                                11/9/22

Με ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ παλεύουμε για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία!

Καλωσορίζουμε μέσα στις τάξεις πια όλους κι όλες τους/τις συναδέλφους!!! Νεοδιόριστοι/ες, αναπληρωτές/τριες και όλοι οι άλλοι/ες μόνιμοι/ες, να είμαστε καλά και με δύναμη, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη να παλέψουμε τις πολλές δυσκολίες μέσα κι έξω από το σχολείο, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο! Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε και φέτος να προχωρήσει σε νέους διορισμούς στην Δ/βάθμια και Π/βάθμια εκπαίδευση λόγω των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στην εκπαίδευση σε διδακτικό προσωπικό, αλλά και κάτω από την πίεση των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού κλάδου όλα τα τελευταία χρόνια! Διόρισε συνολικά περίπου 25.000 μόνιμους σε 3 χρόνια και φέτος 32.000 αναπληρωτές, όταν αυτοί έφτασαν πάλι πέρυσι τους 45.000 και οι συνταξιοδοτήσεις τις 30.000 περίπου τα προηγούμενα χρόνια!…

 

Βέβαια, οι μισθοί όλων μας παραμένουν σχεδόν στο ίδιο απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο εδώ και 12 χρόνια μετά τις τότε άγριες μνημονιακές περικοπές από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Σήμερα, κυρίως λόγω των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, είμαστε πρώτοι στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, πρώτοι στην τιμή του ρεύματος και των καυσίμων, πρώτοι στην φτωχοποίηση και στους θανάτους λόγω του κορονοϊού.  Όλοι οι εργαζόμενοι και ο κλάδος μας χρειάζεται να οργανωθούμε άμεσα για  να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη φτώχεια, τις αντιδημοκρατικές επιλογές και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και υποδομών που υλοποιεί η κυβέρνηση.

 

Παρά τον συνεχή κυβερνητικό και διοικητικό αυταρχισμό που εκδηλώνεται παντού μέχρι την αστυνομική βία και καταστολή και τη φτωχοποίησή μας, το εργασιακό κλίμα στο δημόσιο σχολείο παραμένει σε αρκετά ψηλό επίπεδο χωρίς ακραίο ανταγωνισμό. Συμβάλλουν σε αυτό και οι μακροχρόνιοι αγώνες του κλάδου, που ανάμεσα στα άλλα διαμόρφωσαν νομοθετικές ρυθμίσεις για προϋπηρεσία και μόρια (για προϋπηρεσία και κοινωνική κατάσταση) και με βάση αυτά γίνονται μεταθέσεις, αποσπάσεις αλλά και οι τοποθετήσεις σε κενά οργανικά ή λειτουργικά. Αυτάεπιβάλλεται να διεξάγονται με πλήρη διαφάνεια και επανόρθωση λαθών ή παραλείψεων των ΠΥΣΔΕ και της υπόλοιπης διοίκησης μέσω ενστάσεων κι αιτήσεων θεραπείας. Στη Δυτική Αττική βρισκόμαστε μπροστά στην κάλυψη των υπόλοιπων ολόκληρων ή μικρότερων κενών. Πρέπει να εφαρμοστεί η Β΄ φάση τοποθετήσεων με δημοσιοποίηση των κενών (με κατάλληλο συνδυασμό στα γειτονικά σχολεία κλπ και πλήρη κάλυψή τους), αιτήσεις όσων επιθυμούν κι όχι μόνο όσων δεν έχουν τοποθετηθεί και τοποθέτηση με βάση τα μόρια!

 

Τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ, είναι εδώ για να παρεμβαίνουν συνδικαλιστικά σε όλες αυτές τις διαδικασίες και να στηρίζουν και να προωθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, ειδικά μετά τον αποκλεισμό των εκλεγμένων εκπροσώπων μας (των αιρετών) από τα ΠΥΣΔΕ πανελλαδικά τα 2 τελευταία χρόνια. Έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, τόσο στη Διεύθυνση Δ/βάθμιας Εκπ/σης (ΔΔΕ) στην Ελευσίνα, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δ/βάθμιας και Π/βάθμιας Εκπ/σης (ΠΔΕ) στην Αθήνα και στο Υπουργείο Παιδείας. Στόχος μας να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα σε όλα τα σχολεία μας χωρίς κενά σε καθηγητές και με  αυτούς να μην εργάζονται σε πάνω από 2 σχολεία!

 

Από την άλλη ο κορονοϊός είναι εδώ παρά την "κανονικότητα" του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης και επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας κι όχι να μένει τελείως απροστάτευτη!... Δημιουργία τμημάτων έως 15 μαθητές, πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών/στών, δωρεάν τεστ και εξετάσεις με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και χρήση της μάσκας όπου κι όταν χρειάζεται. Και ο Δήμος πρέπει να φροντίσει ιδιαίτερα για καθαρίστριες, αντισηπτικά, μάσκες και τεστ! Σημειώνουμε την πρωτιά σε θανάτους ανά 1 εκατ κατοίκους στην ΕΕ  και το καλοκαιρινό 3μηνο οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.500 ενώ αντίστοιχα το 2021 ήταν περίπου 1.600! Παράλληλα βιώνουμε την ουσιαστική κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, αλλά με χιλιάδες έμπειρους υγειονομικούς να παραμένουν εκτός ΕΣΥ επειδή είναι ανεμβολίαστοι...

 

Συνολικά, η δημόσια εκπαίδευση υπονομεύεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που θεωρούν ότι η εκπαίδευση είναι ατομική υπόθεση και όχι κοινωνικό αγαθό. Αυτές τις ιδεοληπτικές, καταστροφικές, αντικοινωνικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές υλοποιεί με φανατισμό η κυβέρνηση σε κάθε πτυχή της Δημόσιας Εκπαίδευσης... Με τη διαλυτική αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, συνεχείς εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων κλπ) που διώχνουν μαθητές από το σχολείο στη μεταγυμνασιακή κατάρτιση/ μαθητεία, διογκωμένα τμήματα, σφαγιαστική ΕΒΕ και δραματική συρρίκνωση των ΑΕΙ προς όφελος των ανυπόληπτων ιδιωτικών κολεγίων κλπ.

 

Απέναντι σε αυτή τη - πρωτόγνωρης σφοδρότητας - νεοφιλελεύθερη επίθεση,  συνεχίζουμε τον αγώνα και με την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (με πλήρη νομική κάλυψη). Καλούμε όλους να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση πολλών Γ. Συνελεύσεων μας και άλλων 21 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Παράλληλα, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών ομίλων, ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές στην περιοχή να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση τους, σε αναμονή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Αναμένουμε τη σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ, καθώς η ΔΟΕ ήδη έχει κηρύξει Απεργία - Αποχή για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Μόνο η διαρκής επαγρύπνηση, η συσπείρωση στις ΕΛΜΕ και η συναδελφική αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα θα αποτρέψουν την κυβερνητική επίθεση συνολικά, με τις αδικία, τον αυταρχισμό, αλλά και τον συναδελφικό κανιβαλισμό που φέρνει η "αξιολόγηση" στο δημόσιο σχολείο. Τελικά θα επικρατήσει ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας του λαού για την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών κόντρα στην εκμετάλλευση, το ξεπούλημα και τη βία.

 

Αγώνας για το Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό Σχολείο δίχως αποκλεισμούς!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου