συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Αγωνιστικής Παρέμβασης καθηγητών Περιστερίου για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

 

Να συμμετάσχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, Πέμπτη, 22/9/22 , 13:00-15:00, 1ο ΓΕΛ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

ΤΩΝ Ν. 4692/΄20 ΚΑΙ 4823/΄21, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ.

 

Παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η ελληνική κοινωνία προετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η πρωτοφανής ακρίβεια, η ραγδαία άνοδος των τιμών και το βάρος της ενεργειακής κρίσης, που μετασχηματίζεται σε συνολική οικονομική κρίση, δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με τα κυβερνητικά επιδόματα-κοροϊδία. Ενώ οι μισθοί παραμένουν κατακρεουργημένοι ήδη από την τελευταία μνημονιακή δεκαετία, «λεφτόδεντρα» υπάρχουν αποκλειστικά για τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές και για πολεμικούς εξοπλισμούς. Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διαρκώς εντεινόμενοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οξύνουν όχι μόνο την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειές της.

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί με ευλάβεια τα ευαγγέλια των ΕΕ και ΟΟΣΑ: με εργαλεία την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την αξιολόγηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα φθηνό και κατηγοριοποιημένο σχολείο, το οποίο θα εντείνει τους αποκλεισμούς της νεολαίας από τη μόρφωση και θα διαμορφώσει μια νέα γενιά εργαζομένων με μειωμένες προσδοκίες. Σε αυτές τις συνθήκες, το σχολείο μετατρέπεται σε εξεταστική αρένα, ο εκπαιδευτικός σε υποταγμένο υπάλληλο χωρίς εργασιακά δικαιώματα υπό το φόβητρο και τη δεσποτεία του εκάστοτε διευθυντή και ο συνάδελφος σε ανταγωνιστή. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, οι φετινές οι υπουργικές αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές καταστρατηγούν το εργασιακό μας ωράριο και επιβάλλουν όχι μόνο την απλήρωτη εθελοντική εργασία και τον ασύλληπτο γραφειοκρατικό φόρτο, αλλά και την απόλυτη ιεραρχία και τον χαφιεδισμό στους συλλόγους διδασκόντων. Τέλος, παρά τους μόνιμους διορισμούς, υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, οι 32.000 αναπληρωτές συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα: από το χάος στις τοποθετήσεις και το στεγαστικό πρόβλημα, μέχρι και ενδεχόμενο νεκρανάστασης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, παράλληλα με το προσοντολόγιο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως μια νέα γενιά αναλώσιμων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτές τι συνθήκες, η φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) όχι μόνο δεν κηρύσσει απεργία-αποχή, όπως έκανε η ΔΟΕ, από την υλοποίηση των φετινών υπουργικών αποφάσεων, αλλά και δεν τολμάει ούτε καν να ζητήσει από τους διευθυντές να μην βιαστούν στην ανάθεση ρόλων στους καθηγητές --δεδομένου ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα στην Υ.Α.--, ενώ καλεί απλώς τους εκπαιδευτικούς «εθελοντικά» να μην διεκδικήσουν τις θέσεις του μέντορα και του συντονιστή. Ο φιλοκυβερνητικός τους ρόλος είναι εξηγήσιμος: οι προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση είναι στρατηγικής σημασίας, υπαγορευμένες από το ΣΕΒ, την Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ, πλήρως αποδεκτές απ' όλα τα κόμματα εξουσίας και γι' αυτό τις υπερασπίζονται οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τους.

 

 

 

 

 

 

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

 

 

 

 

Είναι σαφές ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, οι νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO, την e food και τη ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, οι αγώνες του κλάδου μας που επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην αξιολόγηση, το φοιτητικό κίνημα εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου, αποδεικνύουν ότι η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στον ξεσηκωμό εναντίον της βαρβαρότητας στην οποία ζούμε. Με ανυποχώρητους κλαδικούς και πανεργατικούς αγώνες μπορεί και πρέπει να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας, να υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να αναχαιτίσουμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη του συνόλου των κενών και να αποκρούσουμε την αξιολόγηση-χειραγωγηση-κατηγοριοποιηση-απόλυση.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ:

·      Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, καθώς και του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Απόδοση του κλεμμένου κλιμακίου μας.

·      Μείωση των τιμών στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο (ρεύμα, ενέργεια, κ.ά.)

·      Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας. Καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια.

·      Μαζικοί διορισμοί–μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·      Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση–αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση του νόμου 4823/2021. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και γενναίες δαπάνες για το δημόσιο σχολείο.

·      Μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες/ες, απαραίτητα υλικά, αύξηση χρηματοδότησης σχολικών επιτροπών κ.ά.).

·      Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Τα σωματεία μας δεν θα εφαρμόσουν τον ν. Χατζηδάκη - Παλεύουμε για την ανατροπή και την κατάργησή του!

·      Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου                    18/9/'22

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου