συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Fwd: [ΛίσταΠαρεμβάσεωνΔΕ] Ε ΕΛΜΕ-Θ Ψήφισμα για Αστυνομία στα πανεπιστήμια

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                      Θεσσαλονίκη 11-9-2022                                                                      

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

 

Έξω η Αστυνομία και τα ΜΑΤ από τα Πανεπιστήμια.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε δίπλα στους φοιτητές.

 

Η κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά με ΜΑΤ και  βία την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Οι προσπάθειές της την προηγούμενη περίοδο απέτυχαν χάρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και του λαϊκού κινήματος.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, την προσπάθεια να υλοποιήσει το σύγχρονο «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Δε θα επιτρέψουμε η καταστολή και ο αυταρχισμός να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας! Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η "πάταξη της ανομίας", όπως ισχυρίζεται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίησή του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Αυτή η απόπειρα εγκατάστασής της έρχεται σε συνέχεια των νόμων - εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση και ετοιμάζουν  το Πανεπιστήμιο των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και χρειάζεται τους αστυνομικούς και την καταστολή ως προστάτες.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει μαζί με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών και όλου του λαού. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται. Για αυτό πολλές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Τα Πανεπιστήμια, όπως και τα σχολεία, έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές, για μόρφωση ολόπλευρη που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες κι όχι των επιχειρήσεων και των πολεμοκάπηλων. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν θέση και να διαδηλώσουν ώστε να  αποτραπεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως όλοι μαζί, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι μαζικοί φορείς θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Παλεύουμε από κοινού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Απαιτούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει το πόδι της στις σχολές! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ!
  • Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία .
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού!

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                                 Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου