συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Τα εργατικά σωματεία θα προστατεύσουν το άσυλο. Δεν θα αφήσουν μόνους τους φοιτητές.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                    Μαρούσι  17 – 9 – 2022                                                                                                           

          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                   Αρ. Πρ.:  213 

Ταχ. Δ/νση: Μαραθωνοδρόμου 54                                              

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                             

Τηλ.: 2108020697 Fax: 2108020697                                                        

Πληροφ.: Δ. Πολυχρονιάδης 6945394406                                                                                      

Email:syll2grafeio@gmail.com                                            

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr 

                                                               

 

                                                      

Προς :  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 

Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε., Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας  

 

Τα εργατικά σωματεία θα προστατεύσουν το άσυλο. 

Δεν θα αφήσουν μόνους τους φοιτητές. 

Σάββατο 17/9 ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19:00  

 

 

Με εντολή της κυβέρνησης, που υλοποιεί την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, ξεδιπλώνεται ένα κρεσέντο βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και της ΟΠΠΙ από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. ΜΑΤ επιτίθενται, δέρνουν και συλλαμβάνουν στο σωρό, με αποκορύφωμα την χθεσινή επίθεση σε συναυλία αλληλεγγύης στο ΑΠΘ ρίχνοντας χημικά μέσα σε 5000 κόσμο!  

Δε θα επιτρέψουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας! 

Ενώ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί. Ο στόχος δεν είναι η "πάταξη της ανομίας", όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. 

 

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι - χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.  

 

Σε συνέχεια των 2 νόμων - εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση προχωρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στην κατεύθυνση που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζοντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μια πολιτική που επιτίθεται με σφοδρότητα και διαλύει ακόμα περαιτέρω την δημόσια & δωρεάν εκπαίδευση, ετοιμάζουν το πανεπιστήμιο των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Αυτό το πανεπιστήμιο χρειάζεται και τους αστυνομικούς του προστάτες! 

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Παλεύουμε από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας! 

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. 

Απαιτούμε: 

·       Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι της στα Πανεπιστήμια! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ! 

·       Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις! 

·       Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού! 

 

Καλούμε το Σάββατο 17/9 σε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19:00 από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους/ες, για να περιφρουρήσουμε στην πράξη το άσυλο και να κάνουμε ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι της στα ΑΕΙ! Για την κοινή μάχη για ειρήνη, ψωμί, δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλους/όλες. 

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις του φοιτητικού κινήματος και τη συναυλία στις πύλες του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα 19/9, στις 21:00  (Ούλαφ Πάλμε).   

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου