συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ; (!) # ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ; # Η στήριξη των αγώνων της νεολαίας δεν θα γίνει με ψηφίσματα «στα χαρτιά» αλλά με έμπρακτη προσπάθεια συμπόρευσης των εργαζόμενων με τους φοιτητές στο δρόμο.

Η βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στη φοιτητική διαδήλωση το Σάββατο 17/9 με ΜΑΤ, ξύλο, χημικά και τη χρήση της αύρας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστον 10 φοιτητών ήρθε ως συνέχεια στο κρεσέντο καταστολής  που εκδηλώνει η κυβέρνηση (επίθεση στο ΑΠΘ, σε προηγούμενη φοιτητική διαδήλωση την Τετάρτη στην Αθήνα κλπ). Η προσπάθεια  της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φοιτητές για να κάμψει τις αντιδράσεις τους απέναντι στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και τους αγώνες απέναντι στους νόμους Κεραμέως και στην επιβολή της επιχειρηματικής λειτουργίας στα ΑΕΙ κόντρα στα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών, ιδιαίτερα των φτωχότερων παιδιών,  για ΑΕΙ σε όφελος των εταιρειών και όχι σε όφελος της κοινωνίας, είναι απροκάλυπτη.

Απέναντι στην ωμή καταστολή οι φοιτητικοί σύλλογοι διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και της απάντησης στην καταστολή με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σ' αυτή την κατεύθυνση οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν την διοργάνωση νέου συλλαλητηρίου την Τετάρτη 21/9, στις 7μμ, στα Προπύλαια. Απόφαση που τη στηρίζουν όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις στους φοιτητές (και η ΚΝΕ).

Τώρα είναι η ώρα μαζί με τους φοιτητές, που πρέπει να εμφανιστεί το εργατικό κίνημα μαζικοποιώντας τον αγώνα τους για να σπάσουν οι απαγορεύσεις στη διαδήλωση και η καταστολή και να στηριχτεί έμπρακτα το φοιτητικό κίνημα να νικήσει. Άλλωστε αυτός ο αγώνας δεν αποτελεί απλή αλληλεγγύη αλλά είναι κοινός ενάντια στην καταστολή που εκδηλώνεται και στους εργατικούς αγώνες (πχ Μαλαματίνα, ΚΟΣΚΟ, εκπαιδευτικούς κλπ) και σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση που απειλεί την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης και των συμφερόντων του κεφαλαίου.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Σ αυτή την κατεύθυνση οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ κατέθεσαν ψήφισμα στην ΑΔΕΔΥ για καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στους φοιτητές και συμμετοχής στη διαδήλωση της Τετάρτης 21/9. Η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ απάντησε με την κατάθεση άλλου δικού της ψηφίσματος αλλά χωρίς την αναφορά στη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη διαδήλωση της Τετάρτης 21/9. Οι Παρεμβάσεις (με 1 μέλος στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ) δηλώσαμε αμέσως ότι το κείμενο του ψηφίσματος της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ  μας εκφράζει – δεν ζητάμε να αλλάξει ούτε λέξη – παρά μόνο να προστεθεί το κάλεσμα σε συμμετοχή στη φοιτητική διαδήλωση για να το ψηφίσουμε. Αντίστοιχες απαντήσεις έδωσαν τόσο η ΕΑΕΚ (3 μέλη στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ) όσο και η Συνδικαλιστική Ανατροπή (2 μέλη στην ΕΕ). Δηλαδή με την δήλωση της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ (3 μέλη στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ) ότι αποδέχεται τη συμπλήρωση για τη συμμετοχή στη διαδήλωση 21/9 διαμορφώνεται πλειοψηφία (9 στους 17 της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ) και βγαίνει η απόφαση.

Η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ από τη Δευτέρα το βράδυ που τοποθετήθηκαν οι δυνάμεις αυτές ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΘΕΤΙΚΑ προκειμένου να εκδοθεί το ψήφισμα και αποφεύγει κάθε επικοινωνία που έχουμε επιδιώξει.!!!! Γιατί;

Πως αντιλαμβάνεται τη στήριξη και συμπόρευση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα; μόνο στα λόγια και με ψηφίσματα που θα μένουν στα χαρτιά ή με επιδίωξη για έμπρακτη συμπόρευση στο δρόμο;

Αναμένουμε να απαντήσει η κάθε δύναμη με τις πράξεις της και όχι με τα λόγια…              

20/9/2022

 

ΥΓ : Για να έχει ο καθένας την πλήρη εικόνα παραθέτουμε το ψήφισμα όπως κατατέθηκε από τη ΔΑΣ – ΠΑΜΕ και με την προσθήκη – με κόκκινα γράμματα – που ζητήσαμε ως Παρεμβάσεις και αποδέχτηκαν και οι άλλες δυνάμεις,  να προστεθεί  για στήριξη των κινητοποιήσεων των φοιτητών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Καταδικάζουμε την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια, όπως κι αυτούς που βρίσκονταν σε συναυλία εντός του ΑΠΘ!

Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως η αστυνομία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δυναμώνουν τον αγώνα τους για δωρεάν σπουδές, στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά με  αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να "προστατέψει" το πανεπιστήμιο-επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Οι αγώνες των φοιτητών συναντιούνται με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα.

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 21/9, στις 7μμ στα Προπύλαια  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου