συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ Περιστερίου: Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τη στοιχειώδη προστασία από την πανδημία ,Ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης και πρόληψης!

Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τη στοιχειώδη προστασία από την πανδημία.
Ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης και πρόληψης!

Αφού η κυβέρνηση «εξαφάνισε» την πανδημία, κατήργησε και την ανάγκη λήψης μέτρων προφύλαξης και επιδημιολογικής επιτήρησης στα σχολεία. Παρ΄ όλα τα εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα και τους δεκάδες νεκρούς (την εβδομάδα 5 - 11 Σεπτέμβρη, 129 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας σε 32.894 νεκρούς, και είχαμε 33.590 νέα κρούσματα COVID-19), τα σχολεία άνοιξαν με ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κουβέντα για αραίωση τμημάτων, χωρίς οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, χωρίς επαναλαμβανόμενα ΔΩΡΕΑΝ τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η υποχρέωση εβδομαδιαίων ράπιντ τεστ μόνο σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους (και μάλιστα με πληρωμή των τεστ από τους ίδιους, που αυταπόδεικτα οδηγεί σε έμμεση μείωση μισθού) μόνο ως τιμωρητική ενέργεια μπορεί να εκληφθεί, και μάλιστα εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτικών που έχει συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμού από την πρώτη φάση της πανδημίας! Για άλλη μια φορά έχουμε επίκληση της ατομική ευθύνης... Τεράστιο ζήτημα, επίσης, υπάρχει με τους αναπληρωτές συναδέλφους, οι οποίοι αν μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να είναι θετικοί και να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, περιοδικά ή και στοχευμένα όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για ΟΛΟ τον πληθυσμό.

·         Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες, με ευθύνη των αρμόδιων φορέων.

·         Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Διπλασιασμός τουλάχιστον της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, για τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

·         Καμία οικονομική επιβάρυνση των αναπληρωτών/-τριών συναδέλφων. Πλήρης αναρρωτική άδεια για όλο το διάστημα της νόσησης από covid 19.

  

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου