συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Εξώδικο Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας - απεργία-αποχή από Μέντορες-συντονιστές

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Γ' ΕΛΜΕ) Αθηνών, με έδρα την Αθήνα, οδός Ταϋγέτου αρ. 60, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 

ΠΡΟΣ

 

1] Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

2] το Υπουργείο Εσωτερικών,

3] Το Ελληνικό Δημόσιο, που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

4] της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χίου αρ. 16-18.

******

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Γ' ΕΛΜΕ) Αθηνών στην από 20 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασή του, ανέλυσε τις ρυθμίσεις των υπ' αρ. 102939/ΓΔ4 «Λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων – Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Ομίλων»,  Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» και υπ' αρ. 102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικών Αποφάσεων της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Το Δ.Σ. της Γ' Ε.Λ.Μ.Ε. αφού κατέληξε στην άποψη, ότι:

το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να παρέμβει ακόμα περισσότερο στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, όχι όμως από τη σκοπιά των συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ότι οι εκπαιδευτικοί όμιλοι δεν λειτουργούν προς όφελος των μαθητών και της «ελεύθερης παιδαγωγικής διαδικασίας», αλλά γίνεται εργαλείο κατηγοριοποίησης των σχολείων, ότι δια της θέσπισης ενδοσχολικού συντονιστή το ΥΠΑΙΘ θεσμοθετεί τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις υποστήριξης και αλληλοβοήθειας με στόχο να τις ελέγξει και να τις μετατρέψει σε μοχλό ιεραρχικής διαστρωμάτωσης και πίεσης, με στόχο την πλήρη διάλυση των συλλόγων διδασκόντων, ότι το μέτρο του μέντορα θα συνδεθεί με τη «διοικητική αξιολόγηση» του νεοδιορισμένου συναδέλφου, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και τη διαδικασία μονιμοποίησής του στη διετία, όπως προβλέπει ο νόμος, ότι οι ρυθμίσεις των ανωτέρω υπουργικών αποφάσεων είναι αντιδραστικές / αντιπαιδαγωγικές, ότι αποτέλεσμα έχουν τη δημιουργία εκπαιδευτικών πολλών ταχυτήτων, τη διάρρηξη του συναδελφικού κλίματος, την αύξηση του γραφειοκρατικού φόρτου, την απαξίωση και την εν τοις πράγμασι κατάργηση του Συλλόγου Διδασκόντων με τη μεταφορά πλήθους αρμοδιοτήτων στη διεύθυνση του σχολείου, 

αποφάσισε να ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ

των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, που εκπροσωπεί:

(α) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ' αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την ανάθεση και στη συνέχεια άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρ. 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

(β) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ' αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την ανάθεση στη συνέχεια άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρ. 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

Οι ανωτέρω διαπιστώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας αποτελούν τους λόγους, στους οποίους θεμελιώνεται η απεργία - αποχή, ενώ, αντίστοιχα, αιτήματα της εν λόγω απεργίας - αποχής αποτελούν η μη εφαρμογή των υπ' αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» και υπ' αρ. 102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικών Αποφάσεων της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως περιγράφεται ανωτέρω.

Σημειώνεται, ότι η ως άνω αποχή των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης, που εκπροσωπούμε, από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σας γνωστοποιούμε, ότι μετά την παρέλευση τεσσάρων πλήρων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την παύση κάθε διαδικασίας που σχετίζεται με την εφαρμογή των υπ' αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» και υπ' αρ. 102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικών Αποφάσεων της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κηρύσσεται απεργία - αποχή όλων των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από τη Γ΄ΕΛΜΕ Αθηνών, από κάθε ενέργεια, που συνδέεται με την εφαρμογή των ως άνω διαδικασιών.  

      Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδοτώ νομίμως την παρούσα προς ον αύτη απευθύνεται, προς γνώση του και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ο Πρόεδρος

 

 

ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Για το Δ.Σ. της Γ' ΕΛΜΕ

 

Ο Γενικός Γραμματέας

           

 

ΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου