συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΑΠ Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ

 

Στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (20-9-22) αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη

29-9-22, για να συζητηθούν τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (μέντορες κ.λπ, αυτοαξιολόγηση, τοποθετήσεις αναπληρωτών, στέγαση εκπαιδευτικών, τμήματα, Παιανία κ.α.) και να καθοριστεί πρόγραμμα δράσης. Αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, να γίνει ένα διαδικτυακό Δ.Σ. την Τρίτη 27-9-22 , προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ύπαρξης μιας εισήγησης από την πλευρά του Δ.Σ. ενόψει της συνέλευσης.

Τη Δευτέρα 26-9-22 στις 10 το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα από τη ΔΑΚΕ με το οποίο πρότειναν από κοινού με την ΠΕΚ να αναβληθούν και το Δ.Σ. και η Συνέλευση , επειδή η ΟΛΜΕ αποφάσισε Συνέλευση προέδρων στις 22/10 και ως εκ τούτου προτείνονται γενικές συνελεύσεις από 17 ως 21/10.

Η ΕΑΠ και η ΑΣΕ διαφώνησαν, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα προς συζήτηση, που δεν μπορούν να μετατεθούν σε τόσο μακρινό μέλλον. Συγκεκριμένα, στις 30-9-22 εκπνέει η προθεσμία ορισμού μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών και οι συνάδελφοι δικαιούνται να γνωρίζουν την άποψη του σωματείου και απαιτούν συνδικαλιστική στήριξη, για να παλέψουν κόντρα σε μια πολιτική με την οποία είναι αντίθετος ο κλάδος. Η ΕΑΠ μάλιστα δήλωσε ότι θα προτείνει κήρυξη απεργίας αποχής από την ΕΛΜΕ , όπως έχουν αποφασίσει πολλές ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα. Επίσης, οι αναπληρωτές (πλην των ειδικοτήτων ΠΕ2,3,4) δεν έχουν κληθεί να ξαναδηλώσουν επί όλων των κενών όπως δεσμεύτηκε η ΔΔΕ στη συνάντηση με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Ακόμη, είναι σε εκκρεμότητα το κλείσιμο τμημάτων στη Ραφήνα, η στέγαση των εκπαιδευτικών που ήρθαν στην Ανατολική Αττική και το θέμα της Παιανίας.

Με την πρόταση ΔΑΚΕ και ΠΕΚ συμφώνησαν και οι ΣΥΝΕΚ, αφού όπως είπαν «το σωματείο δεν μπορεί να κηρύξει απεργία αποχή». Αλήθεια, συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ, τα 22 σωματεία που έχουν κηρύξει απεργία αποχή από την αξιολόγηση είναι αόρατα για σας; Το γεγονός ότι κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο (ακόμη κι αυτά τα δοτά ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ) δεν τόλμησε να γνωμοδοτήσει για τιμωρία των 114 διευθυντών και διευθυντριών που απειλούνταν με κυρώσεις, και εξέδωσαν απαλλακτικές αποφάσεις , δεν σας λέει τίποτα; Τελικά η συνέλευση ματαιώθηκε.

Οι δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν ακάθεκτες τον ολισθηρό δρόμο που ξεκίνησαν στο 20ο συνέδριο της ομοσπονδίας το περασμένο καλοκαίρι. Πιασμένες χέρι-χέρι καταστρατήγησαν τη δημοκρατία και τις καταστατικές διαδικασίες, για να ψηφίσουν δια βοής μια σειρά προτάσεων και ψηφισμάτων όχι συζητώντας τα αλλά αναφωνώντας τον αριθμό τους. Προτάσεις και ψηφίσματα που αντί να οργανώνουν πλαίσιο και στρατηγική αγώνα και ανατροπής , μιλούν για τη δήθεν καλή αξιολόγηση στρώνοντας έτσι τον δρόμο και σ' αυτήν και στις επόμενες κυβερνήσεις. Έτσι κι εδώ, στην Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής , έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση αναβάλλοντας τη συνέλευση και μετέτρεψαν για μια ακόμη φορά το σωματείο σε κυβερνητικό βραχίονα, αφήνοντας τους συναδέλφους ακάλυπτους απέναντι στην υποχρέωση των διευθυντών να ορίσουν μέντορες και συντονιστές. Μέχρι τις 20 Οκτώβρη θα έχουν γίνει οι ορισμοί από τους διευθυντές και η Κεραμέως με τον Κόπτση θα επιχαίρουν ότι τα πάντα εφαρμόζονται απρόσκοπτα. Πρωτίστως, όμως, θα έχει λειτουργήσει ένα ακόμη γρανάζι της αξιολόγησης και ο καμβάς της εμπέδωσης της κουλτούρας της αξιολόγησης θα έχει ενισχυθεί. Ο δε χρόνος προετοιμασίας της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, ώστε να κλείσουμε τα σχολεία, θα είναι ελάχιστος.

 Για μας αυτό δεν είναι συνδικαλισμός και δε θα το υπηρετήσουμε με κανέναν τρόπο. Συνδικαλισμός σημαίνει υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και ενίσχυσή τους. Σημαίνει συσπείρωση, μαζικότητα και οργανωμένο σχέδιο αγώνα και ανατροπής των πολιτικών που αποδομούν το δημόσιο σχολείο και όχι χείρα βοηθείας στην εκάστοτε κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ, περιμένοντας να εκτονωθεί η λαϊκή οργή.  Αφήνουμε αυτόν τον ρόλο στις δυνάμεις αυτές και μεις ενώνουμε τη φωνή μας με τα τμήματα εκείνα του κινήματος που συμπορευόμαστε στους δρόμους των αγώνων διεκδικώντας:

Þ  

Þ    Κήρυξη απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (αυτοαξιολόγηση, μέντορες κλπ, ατομική αξιολόγηση)

Þ    Αυξήσεις στους μισθούς και φτηνό ρεύμα για όλο τον λαό με κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Þ    Κανένα τμήμα δεν κλείνει.

Þ    Μείωση διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

Þ    Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Þ    Ούτε σκέψη για ηλεκτρονικές εκλογές και υβριδικές συνελεύσεις

Þ    Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών τερατουργημάτων Κεραμέως.

Þ    Κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Έξω από τα Πανεπιστήμια η αστυνομία.

@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου