συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Την Παρασκευή 23/9 εκδικάζεται η 3η δικαστική προσφυγή κατά της ΕΛΜΕ από τον Χ. Βαϊτσίδη...

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                           Θεσσαλονίκη, 21/9/2022 

προξένου Κορομηλά 51 

e.elme.thess@gmail.com 

 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η 3η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ 

 ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΒΑΪΤΣΙΔΗ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 9.30 π.μ.) 

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ - ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

(8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. ή  9.00 π.μ. έως  12.00 μ. ή 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.)  

  

 Στις 23/9 εκδικάζεται η 3η κατά σειρά δικαστική προσφυγή κατά της Ε΄ΕΛΜΕ από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της παράταξής του για να ακυρωθεί η απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ στις 4/5 η οποία με μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, μετά από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αποφάσισε τη διαγραφή του από την ΕΛΜΕ για ένα χρόνο για την αντικαταστατική συμπεριφορά του απέναντι στο σωματείο, αλλά και για την απαράδεκτη, αυταρχική, προσβλητική, απρεπή και αντισυναδελφική συμπεριφορά του απέναντι στις εργαζόμενες του Κέντρου Πρόληψης Δίκτυο Άλφα στο ΔΣ του οποίου συμμετείχε  αυθαίρετα ως "εκπρόσωπος" της Ε ΕΛΜΕ, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση  της ΕΛΜΕ. Οι δύο προηγούμενες προσφυγές τους απορρίφθηκαν, ενώ μετά την 3η προσφυγή τους, ακολουθούν άλλες δύο. Στρέφονται επανειλημμένα κατά του σωματείου επιβαρύνοντας την ΕΛΜΕ με χιλιάδες ευρώ.   

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική κυλιόμενη στάση εργασίας την Παρασκευή 23/9, προκειμένου οι συνάδελφοι με την παρουσία τους στη δικαστήρια να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο σωματείο μας, την Ε΄ ΕΛΜΕ και στα μέλη του ΔΣ που το εκπροσωπούν.  

Υπερασπιζόμαστε τη δράση και τη λειτουργία του σωματείου μας, το δικαίωμά  μας να αποφασίζουμε συλλογικά μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας. Η απόφαση της ΓΣ της 4/5 με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, προωθεί αρχές και αξίες που πρέπει να καθορίζουν τη δράση των σωματείων και των εκπροσώπων τους οι οποίοι με τη στάση τους οφείλουν να επιδεικνύουν το απαραίτητο συνδικαλιστικό ήθος που αρμόζει στις ισχυρές δημοκρατικές παραδόσεις του κλάδου. 

                                                                 Για το Δ.Σ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας 

 

                                   Χρήστος Ζαγανίδης                Ειρήνη Σωπιάδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου