συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ-Θεσ/νίκης: Με Ματ και χημικά στηρίζουν την εργοδοσία και χτυπούν τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 31-8-2022                                                                       
Προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com

Με Ματ και χημικά στηρίζουν την εργοδοσία και χτυπούν 
τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επίθεση, με χημικά, ξύλο, τραυματισμούς και συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκε μετά από κυβερνητική εντολή την Τετάρτη 31/8 ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Μαλαματίνα και αλληλέγγυους. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν 5 απεργοί καθώς και συνάδελφος εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ –Θ. Ο πρόεδρος του σωματείου της Μαλαματίνα συνελήφθη, αφού χτυπήθηκε.
 Οι διμηρίες των ΜΑΤ, με την καθοδήγηση στελεχών της εταιρίας, προχώρησαν στη βίαιη αυτή επίθεση προκειμένου να βάλουν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο για να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν για την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων που όλοι είναι μέλη του σωματείου, την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που ξεδιάντροπα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα που απροκάλυπτα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε! 
Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.
Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να συνεχιστεί. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά το βάρβαρο χτύπημα της αστυνομίας ενάντια στους απεργούς και αλληλέγγυους για αύριο Πέμπτη 1/9 έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με απεργιακή συγκέντρωση στις 7.00 πμ στις εγκαταστάσεις της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στο Καλοχώρι. Καλούμε την ΕΔΟΘ να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα και να κηρύξει και απεργία.

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα». 
Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, να γυρίσουν οι απολυμένοι. 
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου