συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν είμαστε ζήτουλες, κύριε Μητσοτάκη - Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 12/9/22

Δεν είμαστε ζήτουλες, κύριε Μητσοτάκη

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 12/9/22

Το Σάββατο 10/9/22 ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στην κεντρική του ομιλία στην ΔΕΘ εν μέσω πολλών άλλων προεκλογικού χαρακτήρα υποσχέσεων εξήγγειλε «αύξηση 10% στις τακτικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών από 1/1/23». Μάλιστα παρουσίασε την εξαγγελία αυτή ως απόδειξη μεγαλοσύνης του ίδιου και της κυβέρνησής του σε συνέχεια των «έκτακτων βοηθημάτων» που δόθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Το παραπάνω αποτελεί επίδειξη χυδαίου θράσους. Σε μια περίοδο που παραμένουν απλήρωτες επί πολλούς μήνες οι δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες. Που κάθε φορά καθυστερεί αδικαιολόγητα η έγκριση του τριμηνιαίου κονδυλίου αποπληρωμής των τακτικών (εντός του πλαφόν) εφημεριών. Που όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η ρύθμιση Νοεμβρίου 2021 για έξτρα αποζημίωση κάθε πρόσθετης εφημερίας σε Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Αναισθησιολόγους, Εντατικολόγους, αποσπασμένους αλλά στα περισσότερα νοσοκομεία οι συνάδελφοι αυτοί με παράνομο τρόπο πληρώνονται για εφημερίες ΛΙΓΟΤΕΡΑ από ότι πριν την ρύθμιση. Που χιλιάδες συνάδελφοι πλήρωσαν πίσω στην εφορία σχεδόν επί δύο το «έκτακτο βοήθημα» που έλαβαν λόγω πανδημίας. Που η πολιτεία συνεχίζει προκλητικά να μην εφαρμόζει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ 2018 – 2022 και Αρείου Πάγου 2022) για τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη πως οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας δεν είμαστε ούτε ζήτουλες ούτε εύπιστα κατοικίδια για να κάνουμε χαρούλες με τα ψίχουλα που τάζει.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-         Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων ΣτΕ 2018 – 2022 και Αρείου Πάγου 2022 που διατάσσουν την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα Ιανουαρίου 2012.

-         Την αποπληρωμή σε όλους/ες και των αναδρομικών συνολικά των 11 ετών που προκύπτουν.

-         Την επαναφορά στα επίπεδα πριν τις μνημονιακές περικοπές και των συντάξεων και του εφ' άπαξ. Είχαμε πληρώσει από τις τσέπες μας, από τις εισφορές μας, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ την ψηφιοποίησή του που είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με το αζημίωτο. Καμία απολύτως δικαιιολογία δεν υπάρχει να μην καταβάλλεται η πλήρης σύνταξη από τον πρώτο κιόλας μήνα της συνταξιοδότησης.

-         Την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και να μην ξαναϋπάρξουν «καθυστερήσεις» και κλοπή των δεδουλευμένων μας.

-         Την εφαρμογή του ΦΕΚ 208 Α΄5/11/21 για έξτρα αποζημίωση στις πρόσθετες εφημερίες Παθολόγων, Αναισθησιολόγων, Πνευμονολόγων, Εντατικολόγων και αποσπασμένων.

-         Την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών χωρίς να προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα. Οι πρόσθετες εφημερίες (που η πολιτεία μας εξαναγκάζει να κάνουμε επειδή δεν κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις) να είναι πλήρως αφορολόγητες.

-         Επίσης να μην προστίθεται στο φορολογητέο κάθε είδους έκτακτο βοήθημα, αναδρομικά κλπ γιατί ενώ έχει ήδη φορολογηθεί «στην πηγή» με την προσμέτρησή του σε πολλούς συναδέλφους αλλάζει η κλίμακα και την επόμενη χρονιά με την φορολογική εκκαθάριση πληρώνουν σε αύξηση φόρου περισσότερα από τα έξτρα ποσά που πήραν.

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή προτείνουμε ήδη από πέρυσι φθινόπωρο 2021 απεργιακό αγώνα διαρκείας με αιχμή το μισθολογικό. Οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών παρατάξεων δεν δείχνουν μέχρι στιγμής τέτοια διάθεση. Για άλλη μια φορά καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν οι ίδιοι/ες την υπόθεση στα χέρια τους με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων ανά νοσοκομείο ή/και Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου