συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Fwd: ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ αρνούνται να καλύψουν τους συναδέλφους απέναντι στους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης. Ο λόγος τώρα στα πρωτοβάθμια σωματεία


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ αρνούνται να καλύψουν τους συναδέλφους απέναντι στους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης.

Ο λόγος τώρα στον κλάδο και στις γενικές μας συνελεύσεις!

Οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία – αποχή για μέντορες και συντονιστές!


Η απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) για τους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης (ενδοσχολικούς
συντονιστές, μέντορες, υπεύθυνους εκπαιδευτικών ομίλων) δεν περιέχει ούτε μια φορά τη λέξη αξιολόγηση! Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ επιβεβαιώνει την άρνησή της να εναντιωθεί στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας που επιδιώκουν να μετατρέψουν το σχολείο σε επιχείρηση και να επιβάλλουν το διχασμό και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Οι προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση είναι στρατηγικής σημασίας, υπαγορευμένες από το ΣΕΒ, την Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ, τις έχουν αποδεχτεί όλα τα κόμματα εξουσίας και γι' αυτό τις υπερασπίζονται οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τους. Οι νέοι θεσμοί συνδέονται άρρηκτα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση, νομιμοποιούν την απλήρωτη εργασία, διαλύουν κάθε έννοια συλλογικότητας, επιβάλλουν το χαφιεδισμό και την εποπτεία από συνάδελφο σε συνάδελφο!

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ με ψήφους των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, όχι μόνο δεν κηρύσσει απεργία – αποχή από την υλοποίηση των νέων υπουργικών αποφάσεων, όπως έκανε η ΔΟΕ, αλλά δεν τολμάει ούτε καν να ζητήσει από τους διευθυντές να μην βιαστούν στην ανάθεση ρόλων στους καθηγητές - δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα στην Υ.Α. - και καλεί απλά τους εκπαιδευτικούς «εθελοντικά» να μην διεκδικήσουν τις θέσεις του μέντορα και του συντονιστή.

Για να αποτρέψει κάθε δυνατότητα συλλογικής αντίδρασης και απόφασης η πλειοψηφία αρνείται να καλέσει τις ΕΛΜΕ να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις και να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση Προέδρων. Η απάντηση στο αίτημα των Παρεμβάσεων να προκηρυχθούν άμεσα, μέσα στον Σεπτέμβριο ήταν: "είναι νωρίς ακόμα"! Άραγε πρέπει να περιμένουμε πρώτα να ορίσουν οι διευθυντές τους νέους ρόλους και να συγκροτηθούν οι ομάδες δράσης της αυτοαξιολόγησης και μετά να αντιδράσουμε; Προσδοκούν ότι ο κλάδος με σκυμμένο το κεφάλι θα αποδεχτεί τη νέα αυτή επίθεση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

 

Οι Παρεμβάσεις καταθέτουμε συνολικό πρόγραμμα δράσης, στις ΕΛΜΕ, στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αλλά και σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/φους. Εκτιμάμε ότι μόνο με ένα προωθητικό πρόγραμμα, με συνελεύσεις, με κήρυξη απεργίας - αποχής και με απεργίες, μπορεί να οργανωθεί αποτελεσματικά η αντίσταση του κλάδου.

 

Στο πρόγραμμα δράσης που καταθέτουμε, προτείνουμε:

  • Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την εβδομάδα 19 -23/09.
  • Γενική Συνέλευση των προέδρων το Σάββατο 24/09.
  • 24ωρη κλαδική απεργία την εβδομάδα 03 – 07/10. Προτείνουμε την Τετάρτη 05/10 (παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού).
  • Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων ενάντια στην ακρίβεια την εβδομάδα 26 - 30/09 στα πλαίσια υποστήριξης της απεργίας. Προτείνουμε συλλαλητήριο την Πέμπτη 29/09.
  • Κήρυξη απεργίας – αποχής ενάντια στην αξιολόγηση των ν. 4692/20 και 4823/21 και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους και διεύρυνσή της ώστε να καλύπτει και τις νέες υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές. Προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία – αποχή και να συντονίσουν τη δράση τους.
  • Κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ για άμεση προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
  • Νέες γενικές συνελεύσεις το διάστημα 10 -14 Οκτώβρη.
  • Στήριξη των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων και παλεύουμε μαζί με φοιτητές, μαθητές, γονείς και δασκάλους για να μπλοκαριστεί η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ

--
Οι Παρεμβάσεις ΔΕ στο διαδίκτυο: http://paremvaseisde.gr/
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου