συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 12.30Μ.Μ., ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ .ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !




Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                       Θεσσαλονίκη 24/9/2022

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ :ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,  12.30Μ.Μ., ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας  (12 – 2μμ).

 

«Σώπα, μη μιλάς, είναι ντροπή
κοψ' τη φωνή σου,

σώπασε επιτέλους!»


Η προσπάθεια της κυβέρνηση της ΝΔ και της Κεραμέως να προχωρήσει την αξιολόγηση  με τη δημιουργία νέων δομών(μέντορες, όμιλοι, ενδοσχολικοί συντονιστές) απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης  μέσα στους συλλόγους διδασκόντων που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης , συναντά τη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών.

 

Για άλλη μια φορά οι  εκπαιδευτικοί γυρίζουν την πλάτη στις αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» της και συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ και επεκτείνεται και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τις ΕΛΜΕ – ανάμεσα τους και η Γ ΕΛΜΕ-Θ - να παίρνουν αποφάσεις για απεργία αποχή μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες τους .

Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ ακολουθούν  το δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων, για να επιβάλλουν την αντιεκπαιδευτική  πολιτική τους. Μετά τις προσφυγές της κυβέρνησης εναντίον κάθε κλάδου που αγωνίζεται και απεργεί  , ήρθε η σειρά των εκπαιδευτικών, που σέρνονται στα δικαστήρια για 5η φορά μέσα σε 3 χρόνια!

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου να οδηγήσει την ΔΟΕ  ξανά στις αίθουσες των  δικαστηρίων με διαδικασίες εξπρές που ξεπερνούν κάθε φαντασία, όπου το εξώδικο  έφτασε στη ΔΟΕ στις 11:30πμ και  η δίκη ξεκίνησε στη 1μμ, δηλαδή, σε μόλις 1.30 ώρα!... Η δικαιοσύνη  τους για τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα! Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9.

 

Η προσφυγή της κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που βάζει σε αμφισβήτηση την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της με όπλο στα χέρια της το αντεργατικό τερατούργημα του ν. Χατζηδάκη.

Η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος, των διαδηλώσεων, τα "ανοιγμένα κεφάλια" των φοιτητών από τις ορδές των ΜΑΤ που παλεύουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι πρόσφατες προσφυγές της κυβέρνησης εναντίον κάθε κλάδου που αγωνίζεται κ απεργεί  (ΜΜΜ, ΕΟΔΥ, εργαζόμενοι του «Τιτάνια»), είναι ο μόνος δρόμος για να επιβάλει την πολιτική της και να προλάβει την αγωνιστική

έκφραση της ογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ  ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ

 

«.. θα έρθει η στιγμή που δε θ' αντέξω
και θα ξεσπάσω και δε θα φοβηθώ
και θα ελπίζω και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω
μ' έναν φθόγγο, μ' ένα τραύλισμα με μια κραυγή που θα μου λέει:
ΜΙΛΑ !

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές  αποφάσεις ως "κανονικότητα"! Όση  λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα  και  αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες  εκπαιδευτικούς  που δίνουν καθημερινή μάχη  για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατούν όρθια τα σχολεία χωρίς  καμία στήριξη, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ θα κυριαρχήσουν! .

ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 11Η ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ  ΟΚΤΩΒΡΗ , ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης και τη σκληρή επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας  - 2ωρη στάση εργασίας (12μμ - 2μμ).  στο διδακτικό ωράριο για τους εκπαιδευτικούς της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΙΚΟΥΝ!

 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/paremvaseis_de/1578742019.450348.1664099278635%40mail.yahoo.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου