Με τις ηλεκτρονικές εκλογές η κυβέρνηση ευτελίζει τις διαδικασίες μιας και δεν ελέγχεται η ταυτοπροσωπία, η ψήφος μπορεί να αλλάξει απεριόριστες φορές μέχρι να κλείσει η κάλπη, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ελέγχουν τη διαδικασία, οι εκλογείς είναι ευάλωτοι σε κάθε τύπου πιέσεις κ.ά.
Διαφαίνεται ότι αυτές είναι προάγγελος και μέσα από τις εκλογές των υπηρεσιακών η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει τις ηλεκτρονικές εκλογές και στα σωματεία, εφαρμόζοντας το νόμο Χατζηδάκη. Στόχος είναι η υπονόμευση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, η αποκοπή των εργαζομένων από τις διαδικασίες τους, ο έλεγχος και η διάλυση τους με στόχο να περάσουν οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.
Απέναντι σε όλα τα παραπάνω το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τη μάχη για τη δημοκρατία στα συνδικάτα που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2020. Γι' αυτό όπως και τότε έτσι και τώρα ο κλάδος πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στην πρόκληση του υπουργείου ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι όπλο για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μη εφαρμογή της. Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους.
Καλούμε τη Γενική Συνέλευση των προέδρων να κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, να προασπίσει το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου