συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση για το πλαίσιο διεκδικήσεων στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ


Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Δημοσίου
Πρόταση για το πλαίσιο διεκδικήσεων
Ενάντια στην επίθεση  του κεφαλαίου , τα συνεχή μνημόνια, η μόνη ελπίδα στους αγώνες μας,  με τους δικούς μας στόχους και πρόγραμμα. Παλεύουμε για:
ü    Έξοδο από το ευρώ, το μηχανισμό της ΟΝΕ και την ΕΕ.
ü    Ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων κι όλου του μνημονιακού νομικού οπλοστασίου που μας αλυσοδένει. Έξω η τρόικα ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ από την Ελλάδα.  
ü    Διαγραφή του χρέους-παύση πληρωμών. Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το ληστρικό - τοκογλυφικό χρέος.
ü    Καμιά ιδιωτικοποίηση -ξεπούλημα. Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες. Δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση, υποδομές.
ü    Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
ü    Αγώνας ενάντια στις απολύσεις – δουλειά για όλους.

ü    Κατάργηση όλων των μέχρι τώρα νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια, διπλασιασμός μισθό για το νεοδιόριστο. Γνήσια κλαδική συλλογική σύμβαση. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας.
ü    Να σταματήσει η καταλήστευση του λαού από τη φορολογική επιδρομή.
ü    Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης κι όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική.
ü    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 (άνδρες) και 55 (γυναίκες), 55 και 50 στα βαρέα. Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Διεκδικούμε:
1.     Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα. Άμεση επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν ή δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους.
2.     Κανένα κλείσιμο σχολείων-σχολών-νοσοκομείων και δομών με κοινωνική ωφέλεια και προσφορά.
3.     Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες στον κρατικό προϋπολογισμό σε βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους, 74 δισ στο σύνολο των 116 δισ
4.     Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά, παιδεία, υγεία, περίθαλψη, ρεύμα, νερό
5.     Επιστροφή των κλεμμένων στα ταμεία των ΔΥ. Καμιά κατάργηση των επικουρικών και των εφάπαξ. Διπλασιασμός μισθού του νεοδιόριστου.
6.     Κατάργηση της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο. Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων όσα κενά των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου