συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Α ΕΛΜΕ Δ. Αττικής (Περιστέρι): Μάθημα τη περίοδο των διακοπών του Πάσχα (!) - Στάσεις εργασίας 24 και 25/4/2014


Οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, με τις οποίες οι μαθητές διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή καθηγητές για να διδάξουν ή έθεταν αιτήματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους ή το νέο εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του “Νέου Λυκείου”, έγιναν αφορμή για έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν διεξαγωγή μαθημάτων μέσα σε σχολικές διακοπές και παράταση του σχολικού έτους.

 Το Υπουργείο Παιδείας με την 1396/Γ2 (ΦΕΚ τ.Β 2530) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α΄274) επιβάλλει να γίνονται μαθήματα την Μ. Εβδομάδα (μέχρι 3 ημέρες). Παράλληλα, επιβάλλει παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες από τρεις. Ουσιαστικά δηλαδή καταργεί παλαιότερες διατάξεις, που έδιναν τη δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό.   
  Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μαθήματα τη Μ. Εβδομάδα για τα ¨άτακτα¨ σχολεία αποτελούν στην ουσία ποινή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ασκείται πίεση σε μαθητές και εκπ/κους, με σκοπό να κατασταλεί κάθε αντίδραση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.
Το επόμενο βήμα είναι να ισχύσουν αντίστοιχες ποινές και για τους εκπαιδευτικούς, όταν απεργούν.
   Θεωρούμε επίσης, τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Το Υπουργείο δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ασχολήθηκε με το πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα, όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν.
Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;
Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης, σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται, συνειδητοποιώντας και τις δικές της ευθύνες.
Επίσης:
 Η ΕΛΜΕ θα κηρύξει στάση εργασίας ώστε κανείς καθηγητής να μην κάνει   μάθημα στις διακοπές του Πάσχα.
      Συγκεκριμένα, κηρύσσουμε στάση εργασίας:
·      Tην Πέμπτη 24/4/14, 11:00 με 14:00 για τους συναδέλφους (-σες)
   του 1ου ΕΠΑΛ Περιστερίου
·      Την Παρασκευή 25/4/1411:00 με 14:00 για τους συναδέλφους (-σες)
   του:
6ου Γυμνασίου, 13ου Γεν. Λυκείου, 1ου ΕΠΑΛ και 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου
   Η ΟΛΜΕ θα κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας για το τρίωρο 8:00-11:00.
Παρακαλούμε πολύ να αναρτήσετε ένα αντίγραφο του συνημμένου στο πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου