συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η πρόταση Παρεμβάσεων, ΕΡΓΑΣ/Ταξικής Πορείας, Ανεξ. Ενωτικής Εκ-κίνησης στο Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (21.8.2014)

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:
Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΡΓΑΣ-ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ
προς το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ της 21-8-2014
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στοχεύουν σε ένα «νέο δημόσιο» με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, χιλιάδες απολύσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες μειώσεις μισθών, δημόσιοι υπάλληλοι υποταγμένοι στις «προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής», ένα «νέο δημόσιο» πιο ακριβό και δυσπρόσιτο για τον πολίτη, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, που θα καλύπτει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες. Με διαλυμένη και συρρικνωμένη κάθε δημόσια δομή όπως υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πρόνοια, πολιτισμό, και μόνες δομές τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των «επενδυτών» και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ένα Δημόσιο προσανατολισμένο αποκλειστικά στις ανάγκες του κεφαλαίου. Γι αυτό, η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών και υπηρεσιών, αφορά όλους τους εργαζόμενους. 
Γι αυτό, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρουν απέναντι. Δεν περιμένουμε. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε ένα αποφασιστικό αγώνα για:
  1. Ανατροπή όλων των νόμων για την αξιολόγηση (4250/2014, ΠΔ 152/2013, Ν.3848, Ν.4024/2011).
  2. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων-κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
  3. Καμιά νέα μείωση μισθού-Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μισθούς και συντάξεις.
  4. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Δημόσια –δωρεάν ασφάλιση και περίθαλψη.
Γι αυτό προτείνουμε:

  • Κατεύθυνση παρατεταμένης απεργιακής σύγκρουσης με την πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ Κεφαλαίου. Καμιά αυταπάτη-οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια. Για την ανατροπή όλων των σχεδιαζόμενων νέων μέτρων (διάλυση εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα εισοδήματος, νέο μισθολόγιο συνδεδεμένο με την αξιολόγηση, φορολογία, διάλυση συνδικαλιστικών ελευθεριών, αντιασφαλιστική επιδρομή, τσεκούρωμα των συντάξεων διάλυση ταμείων κλπ).
  • Θεωρούμε απαραίτητη και δεδομένη την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από όλα τα στάδια της αξιολόγησης, την επέκτασή της στην εκπαίδευση αλλά και στους ΟΤΑ για την μη παροχή στοιχείων στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων.
  • Δεν αρκεί όμως η κατεύθυνση της απεργίας-ανυπακοής για την ανατροπή των κεντρικών επιλογών του συστήματος. Χρειάζεται σχέδιο και προοπτική.
Γι αυτό προτείνουμε:
Κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλο το Δημόσιο με πρόταση από το Γενικό Συμβούλιο για επαναλαμβανόμενες (48ωρες, 3ημερες κλπ) απεργιακές κινητοποιήσεις, με ημερομηνία έναρξης το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών θα επικυρώσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα συγκληθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσουμε και όποια άλλη απεργιακή κινητοποίηση όπως για παράδειγμα η απεργία στις 23 Σεπτέμβρη για τη στήριξη των αγωνιζόμενων καθαριστριών και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
Καλούμε να συγκροτηθούν Συντονισμοί Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε τοπικό επίπεδο. 
Να συγκληθεί άμεσα η σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Ομοσπονδιών και Επιτροπών Αγώνα.
21-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου