συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΕ

Η «πρακτική» της χρήσης ένδικων μέσων για τη μη εφαρμογή θετικών δικαστικών αποφάσεων που αφορούσαν σε εργαζόμενους του στενού ή ευρύτερου Δημόσιου Τομέα αποτέλεσε κύριο χαρακτηριστικό της αναλγησίας και του αντεργατικού πνεύματος των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση και παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, φαίνεται να υιοθετεί και να υπηρετεί αυτές τις «πρακτικές».
Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη συμπεριφορά του νέου Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε., Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητά την ανατροπή της προσωρινά εκτελεστής, θετικής απόφασης κύριας αγωγής τεσσάρων πρώην εργαζόμενων – συμβασιούχων στον Οργανισμό, οι οποίοι εργάζονταν για έξι συνεχόμενα χρόνια; Συμπεριφορά που δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτήν της προηγούμενης διοίκησης, επιλογής της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία με την ίδια ακριβώς διαδικασία είχε ζητήσει και είχε πετύχει την ανατροπή αντίστοιχης απόφασης που αφορούσε σε διακόσιους πενήντα εργαζόμενους –συμβασιούχους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει και καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και άμεση επαναπρόσληψή τους στο πλαίσιο της πάγιας θέσης μας για ενιαία, μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο με πλήρη δικαιώματα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου