συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Υπουργικά ψηφοδέλτια στην ΕΙΝΑΠ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ του μνημονιακού «συνδικαλισμού» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργικά ψηφοδέλτια στην ΕΙΝΑΠ
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ του μνημονιακού «συνδικαλισμού» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση από Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 1/3/16
Οι ηγεσίες των μνημονιακών κυβερνητικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΙΝΑΠ έχουν συνάψει … «αρμονική σχέση» μεταξύ τους ήδη από την άνοιξη του 2013, όταν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ είχαν μοιράσει τις καρέκλες του Προεδρείου – βέβαια, σε αυτό τότε είχε μεγάλη ευθύνη και η ηγεσία της παράταξης ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ που την εμμονική άρνησή της επί 2 ολόκληρους μήνες όσον αφορούσε την συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου για την οποία ΥΠΗΡΧΑΝ οι συσχετισμοί, είχε δώσει ΑΛΛΟΘΙ στην ηγεσία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για την κωλοτούμπα (http://arsigr.blogspot.de/2013/05/blog-post_4827.html). Μάλιστα, η συμπαιγνία αυτή είχε ΚΑΙ το διπλά απαράδεκτο στοιχείο της παρέμβασης στα «εσωτερικά» της ΔΗΚΝΙ υπέρ μιας συγκεκριμένης υποψηφίου για την θέση του προέδρου και σε βάρος άλλου υποψηφίου από την ίδια παράταξη …
Το «σύμφωνο συμβίωσης» που έχουν συνάψει από τότε οι ηγεσίες των παρατάξεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, περιελαμβάνε όλο το σχετικό «πακετάκι» του «κράτα με να σε κρατώ ν ανεβούμε στο βουνό» σήμερα που κυβερνάει το δικό σου κόμμα, και αύριο θα με κρατάς κι εσύ όταν θα κυβερνάει το δικό σου. Γι αυτό είχαν την ίδια περίοδο και με παρόμοιο τρόπο (κομπρεμί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) μοιράσει τις καρέκλες και στα προεδρεία της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ. Γι αυτό ψηφίζουν μαζί όλες τις σημαντικές αποφάσεις ΚΑΙ στην ΕΙΝΑΠ, ΚΑΙ στην ΟΕΝΓΕ, ΚΑΙ στον ΠΙΣ τόσο επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και τώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Φαίνεται τώρα ενόψει εκλογών, πως αυτή η … στενή σχέση τους έχει επηρεάσει τόσο πολύ, ώστε ακολουθούν τις ΙΔΙΕΣ σχεδόν απαράδεκτες πρακτικές και όσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, καταφεύγοντας σε υπουργικές παρεμβάσεις !
Ηγεσία παράταξης ΣΥΡΙΖΑ (Μέτωπο) : Η ηγεσία του «Μετώπου» σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ έχει μετατραπεί σε διακοσμητικό «έπιπλο» του γραφείου του νυν υπουργού Υγείας. Τέτοια καταγέλαστη κωλοτούμπα από τον «συνδικαλισμό» σε his mastersvoice υπουργού χωρίς προσχήματα είχαμε να ζήσουμε από τις αλησμόνητες εποχές Τσούκαλου – Αβραμόπουλου. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητούν ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και ο επικεφαλής του «Μετώπου» στην ΕΙΝΑΠ που συμμετέχει και στην ΟΕΝΓΕ, ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΕΝΓΕ (!) ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ (!!) μια κατάντια που δεν είχε τολμήσει να την κάνει ούτε καν ο Τσούκαλος με τον Αβραμόπουλο.
Η απροσχημάτιστη αυτή μετατροπή της ηγεσίας του «Μετώπου» σε προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβερνητικής πολιτικής ήταν ένας από τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην επιταχυνόμενη διάλυση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΙΝΑΠ. Κατ αρχήν, είναι γνωστό πως οι συναγωνιστές γιατροί που συγκρότησαν την Ρ.Ε.Ι. έχουν εδώ και πολλούς μήνες διαχωρίσει την θέση τους τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την παράταξή του και έχουν ενταχθεί στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ισότιμα με τις άλλες συλλογικότητες (Α.Ρ.Σ.Ι., Νυστέρι, Νέοι ανεξάρτητοι Γιατροί) και τους πολλούς ανεξάρτητους ειδικευόμενους και ειδικευμένους, που παραμερίζουν τις επιμέρους διαφορές τους και συγκροτούν την ανεξάρτητη αγωνιστική πτέρυγα του κλάδου. Πρόσφατα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοι απ τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από το «Μέτωπο» και συγκρότησαν δικό τους ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, ενώ πολλοί από τους πρώην υποψηφίους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν δέχτηκαν να είναι πάλι υποψήφιοι. Έτσι, είχαμε κάποιες … έκτακτες υποψηφιότητες και δηλώσεις στήριξης της τελευταίας στιγμής από ανθρώπους που είναι διαχρονικά «όπου φυσάει ο άνεμος» κυβερνητικοί ανεξαρτήτως απόχρωσης της εκάστοτε συγκεκριμένης κυβέρνησης, «ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ» δηλαδή με απλά λόγια από τον χώρο της ΝΔ μετά από κυβερνητικές παρεμβάσεις και διάφορων ειδών «ταξίματα»… Από την άλλη, έχουμε και τα ίδια ακριβώς ευτράπελα που έχουμε και με την ΔΗΚΝΙ : υποψήφιοι που βλέπουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ το όνομά τους χωρίς καν να έχουν ρωτηθεί σχετικά, και σπεύδουν να στείλουν εγγράφως στην ΕΙΝΑΠ την άρνησή τους (τουλάχιστον ένας μέχρι στιγμής, και πιθανά έπεται συνέχεια). Το αποτέλεσμα : θα ξανατυπωθούν (!) τα ήδη τυπωμένα (!!) από την ΕΙΝΑΠ ψηφοδέλτια του «Μετώπου». Και μη χειρότερα, δηλαδή …
Ηγεσία παράταξης ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) : Στην απελπισμένη προσπάθεια να μην κατέβει και δεύτερο ψηφοδέλτιο από τον ίδιον χώρο, επιστρατεύτηκε πρώην υπουργός υγείας, ο οποίος ΑΠΕΙΛΗΣΕ νοσοκομειακούς γιατρούς να μην τολμήσουν να καταθέσουν άλλο ψηφοδέλτιο ! Αυτό έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 (έξι) γιατροί της ΔΗΚΝΙ να αποχωρήσουν εξοργισμένοι (και με το δίκιο τους …) από τον συνδυασμό, εκ των οποίων οι 3 (τρεις) ήταν εκπρόσωποι της ΔΗΚΝΙ στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ! Δηλαδή οι 3 από τους 5 συνολικά εκπροσώπους της ΔΗΚΝΙ στο ως τώρα ΔΣ δεν δέχονται να είναι υποψήφιοι, ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ από την … «υπουργική» παρέμβαση !
Μάλιστα, οι 4 από τους παραπάνω συναδέλφους έστειλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΝΙ εκ των υστέρων, ΑΦΟΥ αυτό είχε ήδη κατατεθεί με την υπογραφή της ως τώρα προέδρου που υπέγραψε ως επικεφαλής του συνδυασμού, και έπεται συνέχεια…Οι δύο από αυτούς είχαν δηλωθεί υποψήφιοι και στην λίστα του ΔΣ, με αποτέλεσμα το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΝΙ να έχει… 13 αντί για 15 υποψήφιους !
Αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα δεν οφείλονται μόνο ή πρωτίστως στα «έργα και τις ημέρες» κάποιων συγκεκριμένων προσώπων, εκπροσώπων, επικεφαλής κλπ. Είναι αναπόφευκτες και μοιραίες συνέπειες του εγκλωβισμού ηγεσιών παρατάξεων στον κυβερνητικό μνημονιακό «συνδικαλισμό». Η υπεράσπιση κυβερνητικών πολιτικών καταστροφικής υγειονομικής και κοινωνικής γενοκτονίας κατά παραγγελία του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, πολιτικών που αντιστρατεύονται τόσο τα δικαιώματα του λαού στην περίθαλψη όσο και τα δικαιώματα των υγειονομικών (ιδιαίτερα των νέων γιατρών) στην επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια, οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις απαράδεκτης υπουργικής – κομματικής παρέμβασης στις παρατάξεις του κυβερνητικού – κομματικού «συνδικαλισμού» …
Η ενίσχυση της ανεξάρτητης μαχόμενης αγωνιστικής πτέρυγας, του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, είναι η καλύτερη απάντηση στα φαινόμενα αυτά. Για μια ΕΙΝΑΠ και ένα νέο υγειονομικό κίνημα στα χέρια των έντιμων μαχόμενων λειτουργών της περίθαλψης, στα χέρια των νέων γιατρών και των έντιμων ειδικευμένων και όχι στα νύχια των μνημονιακών κυβερνητικών κομματικών καρεκλοκένταυρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου